Anlık Bildirim

Renault Clio, Golf'ü geçerek Şubat ayında Avrupa'nın en çok satan modeli oldu

Jato Dynamics tarafından açıklanan verilere göre, Fransız hatchback az farkla da olsa 2020 Şubat ayı satışlarında Volkswagen Golf'ü geride bırakarak Avrupa pazarında liderliğe oturdu. İşte detaylar:

Renault Clio, Golf'ü geçerek Şubat ayında Avrupa'nın en çok satan modeli oldu Tam Boyutta Gör

Jato Dynamics, Avrupa pazarının 2020 yılı Şubat ayına ilişkin otomobil satış rakamlarını paylaştı. Açıklanan verilere baktığımızda, pazarın uzun soluklu lideri Volkswagen Golf’ün Şubat ayında yerini Renault Clio’ya bıraktığını görüyoruz.

Renault Clio, 2020 yılı Şubat ayında az farkla da olsa Volkswagen Golf’ü geçmeyi başararak liderlik koltuğuna oturmuş. Söz konusu ay içerisinde Clio modeli 24 bin 914 adet, uzun süredir liderliği elinden bırakmayan Volkswagen Golf ise 24 bin 735 adet satılmış. Tabii yeni nesil Renault Clio’nun Golf 8’den daha uzun süredir pazarda olduğunu da unutmamak gerek.

Renault Clio, Golf'ü geçerek Şubat ayında Avrupa'nın en çok satan modeli oldu Tam Boyutta Gör

Renault Clio ve Volkswagen Golf çok satanlar listesinin ilk iki sırasını doldursa da, geçtiğimiz yılın aynı ayıyla kıyasladığımızda satış rakamlarında düşüş söz konusu. Bu düşüşün oranı Fransız hatchback’te yüzde 4 iken, Golf’te ise yüzde 21 olarak izleniyor. Onları takip eden Peugeot 208 ve Opel Corsa’nın satışlarında ise geçen yıla kıyasla yüzde 7 artış söz konusu. Fiat Panda da satışlarını yüzde 10 artırarak listede ilk beşe girmeyi başarmış.

Avrupa pazarını genel olarak ele aldığımızda ise pazarın geçen yıla göre yüzde 7 oranında daraldığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında 1 milyon 143 bin 852 adet olan otomobil satışları 2020’nin aynı ayında 1 milyon 63 bin 264 olarak gerçekleşmiş. Jato Dynamics’e göre şubat ayı verilerinde koronavirüs salgınının etkileri pek fazla görülmüyor. Fakat Mart ayı ve sonrasında salgının etkilerinin yoğun bir şekilde görüleceği söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7559 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, avrupa otomobil satışları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim