Anlık Bildirim

Renault'nun ucuz elektriklisi yeni Twingo karşınızda: "Sınıfının en verimli otomobili"

Şimdilik konsept formunda karşımıza çıkan yeni nesil %100 elektrikli Renault Twingo'nun yollara çıkması 2026 yılını bulacak. Twingo, Avrupa'da üretilecek ve 20 bin euronun altında fiyatla satılacak.
Renault'nun ucuz elektriklisi yeni Twingo karşınızda! Tam Boyutta Gör
Çinli üreticilerin elektrikli otomobil atağından sonra deyim yerindeyse tüm köklü üreticiler ucuz elektrikli otomobil yarışına girdi. Tesla'dan tutun da Volkswagen Grubu ve Stellantis'e kadar birçok üreticiden 25 bin euronun altında otomobil haberleri duymaya başladık.

Fransız üretici Renault da bu yarıştan geri kalmadı. Şirketin 20 bin euro civarında erişilebilir bir elektrikli otomobil hazırlığında olduğunu biliyorduk. İşte bu otomobil, markanın ikonik modellerinden biri olan Twingo'dan başkası değil. Şimdilik konsept formunda karşımıza çıkarılan yeni nesil elektrikli Twingo, 90'lı yıllardaki orijinal modelden yoğun esintiler taşıyor.

Tamamen Avrupa'da tasarlanan ve burada üretilecek olan elektrikli Renault Twingo, 20 bin eurodan (teşvikler hariç) daha düşük fiyatıyla 2026 yılında yollara çıkacak. Teknik detaylar henüz belli değil ancak 10 kWsa/100 km olarak not edilen enerji tüketim verisi oldukça dikkat çekici.

Renault'nun ucuz elektriklisi yeni Twingo karşınızda! Tam Boyutta Gör
Yeni Twingo'nun kullanım ömrü boyunca 2023 yılında satılan ortalama bir Avrupalı içten yanmalı motorlu otomobile göre yüzde 75 daha az karbon salımına neden olacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, ortalama bir Avrupalı otomobilden yüzde 20'ye varan oranda daha kompakt bir gövdeye sahip olduğu için de şehir içinde pratik bir kullanım sunacağı ifade ediliyor.

Yeni Twingo, şirketin duyurduğu Ampere isimli elektrikli araç birimi kapsamında üretilecek modellerden bir tanesi. Söz konusu model, CMF-BEV ya da yeni adıyla AmpR Small platformu üzerine inşa edilecek. Renault CEO'su Luca de Meo, Twingo ile ilgili açıklamasında, geliştirme maliyetlerini paylaşmak için OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) iş ortaklarıyla devam eden görüşmeleri olduğunu söyledi ancak bu konuda detay vermedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19024 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
renault, twingo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim