Anlık Bildirim

Resident Evil Village, Steam'de serinin rekor açılışına imza attı

Resident Evil Village, Steam'de hızlı bir girişe imza attı. Oyun ilk gününde 100 binin üzerinde eş zamanlı oyuncuya ulaşarak serisinin PC platformundaki en iyi açılışını gerçekleştirdi.

Resident Evil Village, Steam'de serinin rekor açılışına imza attı Tam Boyutta Gör

Resident Evil serisinin PC platformundaki yükselişi hızla devam ediyor. Serinin bu hafta çıkışını yapan son oyunu Resident Evil Village Steam'de rekor bir açılışa imza atmayı başardı. RE Village ilk gününde 100 binin üzerinde eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı.

Serinin önceki oyunlarına göre büyük bir sıçrama görüyoruz. 2017'de yayınlanan Resident Evil 7 18,211 eş zamanlı oyuncuya ulaşabilmişti. Büyük övgüler alan Resident Evil 2 Remake oyununda ise maksimum 74,024 eş zamanlı oyuncu rakamı görüldü. Son olarak geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ancak eleştirel anlamda pek başarılı olamayan Resident Evil 3 Remake de 32,635 eş zamanlı oyuncu rakamında kalmıştı.

Resident Evil Village'ın ilk gün rakamları ise epey etkileyici. Çıkış gününde 101,726 eş zamanlı oyuncuya ulaşan oyun, şu anda ikinci gününde hafta sonunun da etkisiyle birlikte daha da yukarılara çıkıyor. Bu yazıyı yazdığım sırada 106,631 oyuncuyla yeni bir rekor kırılmış durumda.

RE Village'ın başarısında birçok farklı faktörün etkili olduğu söylenebilir. Oyunun eleştirmenlerden genel anlamıyla çok olumlu yorumlar almış olması en önemli faktörlerden birisi oldu. Oyun dünyasının şu sıralar biraz kurak bir dönemden geçiyor olması da aynı şekilde RE Village'ın başarısında etkili olmuş gibi görünüyor. 

Resident Evil Vilage şu anda PC platformunda 279 TL, PlayStation Store'da 499 TL, Xbox Store'da ise 485 TL'ye satılıyor. Oyunun Metacritic puanı ise 84.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9555 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
re village, resident evil village ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim