Apple'ın ardından Samsung'un da bir sonraki amiral gemisi telefonunun kutusundan şarj cihazını kaldıracağı söyleniyordu. Şimdi ise bir başka dev üreticinin bu listeye katılacağı resmi olarak onaylandı.
Ayrıca Bkz. "Yerli eSIM teknolojisi kullanıma sunuldu: İlk görüşmeler yapıldı"
İlginizi Çekebilir
Xiaomi CEO'su Lei Jun, önümüzdeki hafta tanıtılacak Mi 11'in kutusundan şarj cihazı çıkmayacağını, akıllı telefonun sadece USB Type-C kablosuyla birlikte geleceğini açıkladı.
İşte ince Xiaomi Mi 11 kutusu
Deneyimli yönetici ayrıca Xiaomi Mi 11 kutusunun görüntüsünü de paylaştı. Kutuda şarj cihazı bulunmadığı için kalınlık iyice azalmış durumda. Hatta iPhone 12 kutusu kadar ince olduğunu söyleyebiliriz.
Lei Jun bu kararın tüketiciler tarafından anlayışla karşılanmayabileceğinin, hatta eleştirilebileceğinin farkında olduklarını ifade etti. Ayrıca "çevreyi koruma" adına iyi bir çözüm olup olmadığını sordu.
"Xiaomi'nin yaklaşımı Apple'dan farklı olacak"
Mobil sektörün güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Ice Universe, tüketicilerin panik yapmaması gerektiğini zira Xiaomi'nin bu konudaki yaklaşımının Apple'dan farklı olacağını söyledi.
Çinli şirketin şarj cihazıyla ilgili ne tür bir yaklaşım sergileyeceği bilinmiyor. İsteğe bağlı standart bir şarj cihazı ve ücret karşılığında daha güçlü bir güç adaptörü sunmayı planlıyor olabilir. Her halükarda tüm detayları 28 Aralık'ta yani sadece iki gün sonra öğreneceğiz.
https://weibo.com/1749127163/JAe8AtyS9 Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Apple bu hamleyi yaparken diğer firmalar gibi 5g cart curt, bilmem ne diye 200 dolar zam yapmadı aksine kulaklık + şarj aleti ve iphone 12 alan birisi, iphone 11 alan birisinden daha az para ödüyor. Üstelik burada hem kulaklık seçmeme şansı var ve 5w adaptör değil 20w hızlı şarj adaptörü ekleyerek bu karı yapıyor yani ciddi anlamda hem kullanıcı hemde üretici için kazan kazan durumu oldu. Şimdi diğer firmalar maliyetleri ne kadar kısacak? Kaçınız bunu sorgulayacak?
Şimdi dediklerime inanmayacak fanboylara birkaç görsel atıyorum.
Tüm bu görseller her şeyi açıklıyor, Samsung'un ve diğer firmaların sırf Apple ile dalga geçmek için ayırdığı milyonlarca dolarlık reklam bütçeleri ve her seferinde kendileri ile çekişmeleri yıllardan beridir olan bir şey. Bu sektöre yön veren tek ve yegane firma Apple ve geri kalan firmalar ise apple olmaya çalışmaktan öteye gidemiyor.
Ben Apple fan'ı değilim, Apple'ın birçok aptal politikasından da nefret ederim. Steve Jobs pc'lerin içinin açılmasını istemeyen ve bunun için uğraşan bir adamdı zaten ancak yiğidi öldürür hakkını yeme, geri kalan firmalar Apple kopyası olmaya çalışıp kendi değerlerini yaratmıyorlar. Mesela Xiaomi direk Samsung'un note klasmanını çalıp ismi bile değiştirmiyor böyle vizyonsuz ve çapsız hepsi. Apple'da inovasyon konusunda cimrilik yapabiliyor ama günün sonunda her halükarda diğer firmalardan daha iyi.
Türkiye'de Samsung Türkiye'den 256GB Note 20 Ultra alırsan 12.999TL, Apple Türkiye'den 256GB iPhone 12 Pro Max alırsan 17.999TL.
Benden siz bir tavsiye başka şeyleri tartışın siz yine, ama Apple severler olarak fiyat konularından uzak durun.