Anlık Bildirim

Roketsan, insansız deniz araçları için torpido geliştiriyor!

AKYA ve ORKA projeleriyle denizlerdeki gücümüzü artırmayı hedefleyen Roketsan şimdi de 'çok hafif sınıf torpido' üzerinde çalışıyor. Bu torpido İHA'larda ve İDA'larda kullanılacak.

Roketsan'dan insansız araçlara torpido geliyor!

Roketsan, ülkemizin denizlerdeki savunma gücünü artırmak için torpido geliştirme faaliyetlerini tam gaz sürdürüyor. Türkiye’nin ilk ağır sınıf milli torpidosu AKYA’nın teslimatına sayılı günler kala şimdi de ‘çok hafif sınıf torpido' geliştirildiği ortaya çıktı.

Ağır sınıf için AKYA, hafif sınıf için ORKA torpidolarına ilaveten çok hafif sınıf torpido için hazırlıklara başlandı. Roketsan Sualtı Sistemleri Proje Yöneticisi Levent Çomoğlu, çok hafif sınıf torpido sisteminin insansız araçlarında kullanılması için geliştirileceğini açıkladı. İnsansız hava araçlarında, insansız deviz araçlarında ve insansız denizaltı araçlarına entegre edilecek. Ayrıca gemilerdeki atış platformları ile kullanıldığında çoklu atış kabiliyeti mümkün olacak belirtiliyor.

Çok hafif sınıf torpidolar sürü halinde saldırı yapabilme özelliğine sahip olacak. Yapay zeka teknolojileri ile donatılacak. Birlikte kullanıldığında çok daha etkili olacak. İnsansız hava araçları yaygınlaştı ve bu araçlara yönelik yerli mühimmatlar kullanıma sunuldu. Önümüzdeki yıllarda da insansız deniz araçlarının yaygınlaşacağı düşünülüyor. Bu doğrultuda çok hafif sınıf torpidonun geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim