Anlık Bildirim

Yerli oyun şirketi Rollic, 1 milyar indirmeyi geride bıraktı

Zynga çatısı altında faaliyet gösteren yerli mobil oyun şirketi Rollic, 1 milyar indirmeyi aştığını duyurdu. Rollic, kısa sürede büyük başarı yakaladı.

Rollic, 1 milyar indirmeyi geride bıraktı Tam Boyutta Gör

Yerli oyun şirketi Rollic, tüm uygulamalarının toplam 1 milyar indirme sayısını geride bıraktığını duyurdu. İstanbul merkezli Rollic Games, geçen sene 168 milyon dolar karşılığında ABD’li oyun stüdyosu Zynga’ya satılmıştı. Rollic, Zynga çatısı altındaki en başarılı stüdyolardan biri konumunda.

Kısa sürede yüksek indirme sayılarına ulaşan Rollic, ABD App Store’da en çok indirilenler listesinde ilk iki sıraya 15 farklı oyunu sokmayı başardı. Hair Challenge, High Hells ve Tangle Master 3D oyunları, Rollic’in en popüler oyunları arasında. Son olarak Queen Bee isimli oyunu geçen ay ABD’de en çok indirilen ücretsiz oyun oldu.

Rollic, 1 milyar indirmeyi geride bıraktı Tam Boyutta Gör

Rollic 2018 yılında Burak Vandal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz tarafından kuruldu. Ekim 2020’de Zynga, yüzde 80 hissesini satın aldı. Hypercasual oyun türünde 175’den fazla ülkede iOS ve Android platformlarında oyun yayınladı. Yayınların oyunların tamamına yakını listelerde üst sıralara ulaştı.

Zynga Yayın Müdürü Bernard Kim; Rollic’in başarısı hakkında, “Rollic’in bu sene şu ana kadarki başarısı bizi çok şaşırttı. Basit ama ilgi çekici oyunlarla yeni bir bakış açısı icat ettiler.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim