Anlık Bildirim

Rusya Merkez Bankası, dijital ruble denemelerine önümüzdeki yıl başlayacak

Rusya, ulusal para birimi ruble'nin birebir dijital karşılığı olarak hazırladığı dijital ruble'yi önümüzdeki sene test edecek. Çin, Japonya ve birkaç ülkede dijital ulusal paranın testleri başladı.

Rusya, dijital ruble denemelerine ne zaman başlayacak? Tam Boyutta Gör

Bloomberg Terminal’e göre, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina tarafından dijital Rus parası ruble’nin denemelerine 2022'de başlanacağını onayladı. Nabiullina daha önce Nisan ayında bir CBDC’yi test etme planını duyurmuştu. 

Dijital paralara kendisini hazırlayan ve teknolojiye ayak uyduran ülkeler arasına Rusya da ekleniyor. Hali hazırda RMB’yi test eden Çin gibi denemelere başlayacak olan Rusya, dijital paraya geçiş konusunda büyük bir adım atmış olacak. Şu anda bilindiği kadarıyla Çin, İsviçre, Fransa, Birleşik Krallık ve Japonya gibi ülkelerde çalışmalara başlanmıştı.

Yakın zamanda İngiltere de “Britcoin” adında dijital parasını geliştirmek adına bir ekip kurulmuştu. Bu tarz gelişmeler kripto paraların genel kabulü açısından büyük bir önem arz etmekte, şayet devletler tarafından bu tarz girişimlerin yapılması insanların bu varlıklara karşı yaklaşımını olumlu etkilemekte. 

Ek olarak Rus Hükümeti Bitcoin’in (BTC) sözleşmeye dayalı bir ödeme aracı olarak kullanımı konusunda gerekli izinleri vermeyi düşündüğünü de belirtelim. Rusya kripto paralara olumlu bakıyor gibi gözüksede ileride nasıl bir politika izleyeceğini bilemiyoruz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim