Anlık Bildirim

Rusya, yasaklı içerikleri silmediği için Google'a 98 milyon dolar para cezası verdi

Google, Rusya'nın yasalarına göre yasaklı olarak belirlenen bazı içerikleri silmediği gerekçesiyle ülkedeki bir mahkemeden 98 milyon dolar para cezası aldı.      

Rusya, Google'a 98 milyon dolar para cezası verdi Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Google, ülkede yasa dışı sayılan bazı içerikleri silmediği gerekçesiyle bir Rus mahkemesi tarafından para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Google'a 98 milyon dolar para cezası verirken şirket, mahkeme belgelerini inceleyip yol haritasını öyle oluşturacaklarını söyledi.

Rusya'dan Google'a para cezası

Rusya, Google'dan uyuşturucuların tanıtımını yapan ve hükümetin aşırılıkçı veya terörist olduğunu söylediği kuruluşlar tarafından yapılan yayınları içeren içeriği silmesini istedi. İsteklerine karşılık alamayınca açtığı davada bir Rus mahkemesi, teknoloji devine 7,2 milyar ruble(98 milyon dolar) para cezası verdi.

Mahkemenin verdiği para cezası, Google'ın Rusya'daki gelirinin yaklaşık yüzde sekizini oluşturuyor ve şirket, ülke tarafından daha önce de ceza almıştı.

Google, The Verge'e yaptığı açıklamada mahkeme belgelerini müsait olduklarında inceleyeceğini ve ardından sonraki adımlara karar vereceğini söyledi. Bir Rus yetkili ise Google'ın, ülkenin talimatına uymaması halinde "çok tatsız önlemler" alacaklarını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim