Anlık Bildirim

Ryzen Threadripper 5000 serisi sızdırıldı

Ryzen Threadripper 5000 serisinde PRO ve standart versiyonların olması bekleniyor. Çekirdek tarafında ise AMD herhangi bir değişikliğe gitmemiş ve olduğu gibi bırakmış.

Ryzen Threadripper 5000 çok yakın Tam Boyutta Gör

Gigabyte’ın geçtiğimiz günlerde uğradığı büyük hack saldırısı sonrasında internete düşen gizli belgelerde önemli detaylar vardı. AMD’nin yeni nesil Ryzen Threadripper serisine ait bilgiler de bu sızıntılar içerisindeydi. 

Ryzen Threadripper 5000 neler sunacak?

Her nesilde çekirdek sayısını arttırarak giden Threadripper serisi bu kez değişiklik yapmıyor. Zen 3 mimarisi ile birlikte watt/performans başına önemli iyileştirmeler sağlayacak olan AMD bu bakımdan çekirdek sayılarına dokunmamış.

Ryzen Threadripper 5000 serisinde 8 adet model olması bekleniyor. Standart versiyonda 24, 32 ve 64 çekirdekli 3 farklı model yer alıyor. PRO versiyonda ise 12, 16, 24, 32 ve 64 çekirdekli 5 model sunulacak. Yani AMD biraz daha kurumsal tarafa ağırlık vermek istiyor. Isıl tasarım gücü ise 280W seviyesine kadar çıkıyor. 

Standart ve PRO versiyonlara göre 64 ya da 128 PCIe 4.0 hattı, 8 kanal IMC gibi detaylara yer verecek AMD’nin Kasım 2021 içerisinde bir lansman yapması bekleniyor. Sonrasında yeni ürünlerin piyasaya sürülecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim