Anlık Bildirim

Sahibinden.com’a erişim sorunu yaşanıyor: Resmi açıklama yapıldı

Sahibinden.com’a erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar gece yarısından beri siteye giriş yapamıyor. Peki Sahibinden.com çöktü mü, neden açılmıyor? İşte resmi açıklama:
Sahibinden.com’a erişim sorunu yaşanıyor: Resmi açıklama yapıldı Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin önemli ilan platformlarından birisi olan Sahibinden.com’a gece yarısından beri erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar en başta yaşanan sorunun kısa süreli olduğunu düşünse de sürecin uzaması çeşitli iddiaları gündeme getirdi. Peki Sahibinden.com çöktü mü, neden açılmıyor? İşte resmi açıklama:

Sahibinden.com açıklama yaptı

Sahibinden.com’a erişim sorunu yaşanıyor: Resmi açıklama yapıldı Tam Boyutta Gör
Sahibinden.com, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Neden böyle bir sorun yaşandı?

Sahibinden.com’a erişim sorunu yaşanıyor: Resmi açıklama yapıldı Tam Boyutta Gör
Sahibinden’e ait olan domaini kontrol ettiğimizde domain statüsünün “clientHold” şeklinde olduğunu görüyoruz. Bu, alan adının geçici olarak askıya alındığı anlamına geliyor. Genellikle alan adı sahibinin ilgili domain kaydını güncellememesi veya domain’in süresi dolması nedeniyle oluşuyor. Öte yandan domain’in DNS'de etkinleştirilmemesini söyleyen bu durum kodu genellikle yasal uyuşmazlıklar, ödeme yapılmaması ve alan adınızın silinmeye tabi tutulması durumunda yürürlüğe giriyor. Yani Sahibinden.com, bir ödeme sorunu da yaşamış olabilir.

En nihayetinde yaşanan sorunun tam olarak neyden kaynaklandığı henüz net değil. Yani domain başkası tarafından mı alındı yoksa erişim sorununa neden olan başka bir sıkıntı mı var, bunu söylemek mümkün değil. Son olarak 30 Aralık 1999 yılında oluşturulan Sahibinden.com alan adının, 2 Ocak 2024 günü güncellendiğini ve söz konusu güncellemenin, 2022 yılının 30 Aralık tarihine kadar geçerli olduğunu da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5933 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
domain, sahibinden ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim