Anlık Bildirim

SAIC Volkswagen, 2023 itibarıyla Çin'de manuel şanzımanlı model üretmeyecek

SAIC Volkswagen, Çin pazarında şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçların yükselişi nedeniyle manuel şanzıman üretimine ihtiyaç kalmadığı görüşünde.          
SAIC Volkswagen, 2023 itibarıyla manuel vitesli araba üretmeyecek Tam Boyutta Gör
Otomotiv dünyasındaki dinamikler hızla değişiyor. 'Yeni enerjili' olarak adlandırılan şarj edilebilir hibrit veya %100 elektrikli araçlara geçiş süreci, sektörde köklü bir dönüşümün fitilini ateşledi.

Örneğin otomobil pazarında artık dizel modeller epey azaldı. Yeni üretilen araçlarda benzinli, hibrit veya %100 elektrikli motorlar bulunuyor. Bu değişimle birlikte geçmişte kalacak donanımlardan biri de manuel şanzıman olacak gibi görünüyor. Volkswagen'in Çin'deki iştiraki SAIC Volkswagen, bu konuda önemli bir adım atarak Mart 2023'ten itibaren manuel şanzımanlı araç üretimini bitirmeyi planlıyor.

Autohome'un şirket için dökümanlara dayandırdığı haberde, SAIC Volkswagen'in Şanghay'daki şanzıman fabrikasına gönderdiği bir belge ile çalışanları Mart sonu itibarıyla şanzıman üretiminin durdurulacağı ve ardından şirketin ilgili operasyonları kapatma ve varlıkları tasfiye etme sürecine başlayacağı konusunda uyardığı belirtildi.

SAIC Volkswagen, 2023 itibarıyla manuel vitesli araba üretmeyecek Tam Boyutta Gör
Belgeye göre Çin'de hızla değişen dinamikler nedeniyle bu karara varıldı. Neredeyse tamamı otomatik şanzıman kullanan şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve bir şanzımana ihtiyaç duymayan %100 elektrikli araçların yükselişiyle birlikte manuel şanzıman üretimine ihtiyaç duyulmadığı ifade ediliyor.

SAIC Volkswagen şu anda sadece Santana, Lavida ve Polo'nun da içinde bulunduğu sınırlı sayıda modelde manuel şanzıman seçeneği sunuyor. Bu kararın yine aynı şirket tarafından üretilen Skoda modellerini de etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil. Geçen yıl Volkswagen'in 2030'tan itibaren tümüyle manuel şanzımanlı araç üretimini durduracağı iddia edilmişti. Görünen o ki değişim yavaş yavaş başladı.

Ülkemizde de şanzıman konusundaki durum pek farklı değil. ODD verilerine göre 2022'nin Ocak-Ekim döneminde satılan otomobillerin yüzde 77,3'ü otomatik şanzımana sahip. Büyük ve lüks segmentlerdeki otomobillerin zaten tamamı otomatik şanzımanlı. Bu oran A segmentinde yüzde 95, B segmentinde yüzde 84 ve C segmentinde yüzde 67 olarak karşımıza çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim