Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefonlarda kamera kalitesini iyileştiren ISOCELL 2.0 teknolojisini tanıttı

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, akıllı telefon kameralarının daha kaliteli görüntü vermesini sağlayacak olan ISOCELL 2.0 teknolojisini duyurdu.

Samsung, akıllı telefonlarda kamera kalitesini iyileştiren ISOCELL 2.0 teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör

Samsung bugün, gelişmiş akıllı telefon kameraları için ışık hassasiyetini artırmak ve görüntü sensörlerindeki kumlanmayı azaltmak için ISOCELL 2.0 teknolojisini resmi olarak tanıttı.

Samsung'un mevcut sensörleri, pikseller arasındaki metal bölmenin üst kısmını "yeni malzeme" ile değiştiren ISOCELL Plus teknolojisini kullanıyor. Gerçek şu ki, metal, gelen ışığı absorbe etme veya yansıtma eğiliminde olup, nihai görüntü kalitesini düşürmekte. Ancak ISOCELL 2.0'da şirket bu metali, farklı bir malzeme ile değiştirdiğini belirtiyor.

Daha ayrıntılı görüntüler sağlayacak

Ayrıntıları açıklanmayan bu yeni malzemenin kullanılması, optik kaybı en aza indiriyor ve ışık hassasiyetini önemli ölçüde artırıyor. Mevcut bilgilere göre, ISOCELL Plus ile karşılaştırıldığında, sonuç olarak matrise %12'ye kadar daha fazla ışık giriyor. Bu sayede de Samsung, sensörlerin renk üretiminden ve genel kaliteden ödün vermeden daha ayrıntılı görüntüler oluşturmak için daha fazla piksel içerebileceğini söylüyor.

Samsung, ISOCELL 2.0'ın 0.7 mikron piksel boyutuna sahip yeni sensörlerde kullanılacağını zaten doğruladı. Ek olarak, bu teknoloji daha yüksek çözünürlüklü sensörlerin oluşturulmasına izin verecek. Şirketin halihazırda 600 megapiksel modüller geliştirdiğini de hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim