Anlık Bildirim

Samsung çığır açan Eco² OLED teknolojisini tanıttı: %25 daha az güç tüketiyor

Samsung, akıllı telefonlar için çığır açan yeni bir ekran türü tanıttı. Eco² OLED teknolojisi enerji verimliliği ve artan pil ömründe yeni bir sıçramanın sinyallerini veriyor.

Samsung çığır açan Eco² OLED teknolojisini duyurdu Tam Boyutta Gör

Samsung Display, Eco² OLED olaran adlandırılan yeni nesil OLED panellerin seri üretimine başladığını duyurdu. Güney Koreli devin geliştirdiği Eco² OLED teknolojisi, ekran ve cam arasında standart polarizasyon katmanı olmayan ilk ekran türü olarak karşımıza çıkıyor.

OLED paneller bildiğiniz üzere indiyum kalay oksit (ITO) elektrotlardan yapılır. Siyah rengin doğru görüntülenmesi için ekran, ışığın geçişini ve yansımasını engelleyen ek bir polarizör ile donatılır. Ancak buradaki sorun, polarizasyon katmanının daha az geçirgenliğe sahip olduğu için aynı zamanda panelin kendisi tarafından yayılan ışığın bir kısmını da emmesi.

Samsung çığır açan Eco² OLED teknolojisini duyurdu Tam Boyutta Gör

Polarizör aradan çıktı

Samsung mühendisleri, polarizörden tamamen kurtulmayı ve yenilikçi piksel yapısı sayesinde yansımayı en aza indiren bir panel geliştirmeyi başardılar. Testlere göre geçirgenlik %33 arttı. Bu da parlaklıkta  aynı oranda yani %33 artış ve güç tüketiminde %25 azalma anlamına geliyor.

Eco² OLED aynı zamanda çentik veya delik gibi çözümlere başvurmadan ekran altı kamera teknolojisinin verimli bir şekilde uygulanmasını sağlayacak. Zira ekran altı kameranın daha fazla ışığa maruz kalmasına izin vererek çekim kalitesini üst seviyeye taşıyacak.

Samsung çığır açan Eco² OLED teknolojisini duyurdu Tam Boyutta Gör

Galaxy Z Fold 3'te mevcut

Eco² OLED teknolojisi kısa süre önce tanıtımı yapılan Samsung Galaxy Z Fold 3 modelinde mevcut. Katlanabilir telefon 27 Ağustos 2021 tarihinde satışa çıkacak. Samsung'un yen çığır açan ekran teknolojisi, enerji verimliliği ve artan pil ömründe yeni bir sıçramanın sinyallerini veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim