Anlık Bildirim

Rüşvetten hüküm giyen Samsung başkanı, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı

Rüşvet, zimmete para geçirme ve diğer suçlamalardan hüküm giyen Samsung Grubu'nun başkanı Lee Jae-yon, şartlı tahliye oldu.

Samsung başkan yardımcısı, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı Tam Boyutta Gör

Bu yılın başlarında yolsuzluk suçlamasıyla iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Samsung Grubu'nun fiili başkanı Li Jae Young Cuma günü şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

Lee Jae Young'ın 15 Ağustos'ta kutlanan Kore Kurtuluş Günü vesilesiyle aftan yararlanan 810 mahkumdan biri olduğu belirtiliyor. Young hapisaneden ayrılırken gazetecilerle yaptığı konuşmada, eylemleri için tekrar af diledi.

Samsung başkan yardımcısı, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı Tam Boyutta Gör

25.5 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyordu

Lee Jae Young, eski Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'nin yakın bir arkadaşı olan Choi Sun Sil'e, daha sonra fiili lideri olacağı Samsung Group'un kontrolünü ele geçirmek için hükümet yardımı almak amacıyla rüşvet vermekle suçlandı. Savcılık, rüşvetin 29.8 milyar won (25.5 milyon dolar) olduğunu açıkladı.

18 Ocak'ta Lee Jae Young, Park Geun-hye'nin çevresine karşı bir rüşvet davasının incelenmesi sırasında iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Lee Jae Young, geçen Ekim ayında vefat eden eski Samsung başkanı Lee Gong Hee'nin oğlu ve şirket kurucusu Lee Byung Chol'un torunu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim