Anlık Bildirim

Samsung çok daha verimli OLED ekranını duyurdu

Samsung’un yeni OLED ekranı mavi ışığı daha düşük seviyede yayarken enerji tüketiminde de yüzde 15 civarında bir tasarruf sağlıyor. Böylece 5G telefonlar için iyi bir alternatif oluyor.

Samsung çok daha verimli OLED ekranını duyurdu

OLED ekranlar konusunda sektör lideri olan Samsung, amiral gemisi Galaxy S20 serisindeki OLED ekranların en iyi seçilmesiyle bunu göstermiş oldu. Firma şimdi çok daha verimli bir OLED ekran geliştirdiğini duyurdu.

5G odaklı

Yeni geliştirilen OLED ekran son dönemde gündemde olan iki noktaya odaklanmış. Bunlardan birisi mavi ışık oranı iken diğeri de enerji tüketimi oluyor. Bunları geliştiren Samsung böylece üreticilere de önemli bir alternatif sunmuş olacak.

Mavi ışık tarafında Samsung yüzde 6.5 gibi bir yayılım seviyesine indiğini belirtiyor. Önceki nesil OLED ekranlarda bu oran yüzde 7.5 civarındaydı. 1 puanlık azalım göz yorgunluğun önlenmesi ve uyku düzeninin sağlığına katkı yapacak.

Diğer taraftan önceki nesillerin 1.5W olan enerji tüketim ortalaması 1.3W seviyesine çekilmiş ve yüzde 15 kazanım olmuş. Özellikle 5G teknolojilerinin yüksek enerji tüketimi OLED ekranlarda biraz tolere edilmiş olacak. Yeni ekranların örnekleme sürecinin başladığı ifade ediliyor. Bu ekranlar muhtemelen iPhone 12 serisinde de kendisine yer bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim