Anlık Bildirim

Samsung geçen yıl 11 milyon katlanabilir akıllı telefon sattı

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon satışlarında Samsung tartışmasız bir liderliğe sahip. Öyle ki pazar genelinde satılan telefonların neredeyse yüzde 80’i Samsung’a ait. 
Samsung
Katlanabilir ekranlı akıllı telefon segmentine erken girmesinin avantajı ile büyük bir hakimiyet sağlayan Samsung, satışlarda da bunu net bir şekilde görüyor. Geçen yıl en çok Samsung telefonlar satıldı.

Samsung ne kadar katlanabilir telefon sattı?

Canalys tarafından yapılan pazar araştırmasına göre geçen yıl toplamda 14.2 milyon adet katlanabilir akıllı telefon satıldı. Bunun 11 milyonu sadece Samsung markasının elinden çıktı ve yüzde 80 civarında bir pazar payına sahip.

Huawei yaklaşık 2 milyon katlanabilir telefon satışı yaparken Oppo, Vivo, Xiaomi, Honor gibi markalar 500 binden az satış yapmış. Motorola ise sadece 40 bin adet katlanabilir akıllı telefon satabilmiş.

Araştırmada bu yıl 30 milyon civarında katlanabilir ekranlı akıllı telefon satılacağı ön görülüyor. Bu tablo devam ederse Samsung toplamda 24 milyon civarında bir satış rakamına imza atacak. Huawei de 4 milyona çıkacak. Çinli üreticilerin deniz aşırı ülkelerde de satış yapmasının bu tabloyu değiştirebileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim