Anlık Bildirim

LG’den salvo: Samsung QD OLED ekran yanığına daha yatkın

Samsung’un büyük ekranlarda parlaklığı ve verimliliği daha fazla arttırdığı yeni QD OLED ekran teknolojisine rakibi LG Display’den önemli bir eleştiri geldi.    
Samsung Tam Boyutta Gör
Ekran dünyasının en büyük iki oyuncusu Samsung ve LG bugüne kadar pek çok teknolojinin gelişmesine katkı sağladılar. Zaman zaman ikili arasında rekabet eleştiri boyutlarına ulaşabiliyor.

LG’den Samsung’a eleştiri

Samsung 2018 yılında QD OLED adını verdiği ekran teknolojisini duyurmuştu. OLED paneller kendi ışığını üretebilirken ekranlar büyüdükçe parlaklık konusunda sıkıntı yaşamaya başlıyordu. Yeşil ve kırmızı kuantum nokta filtreleri ile mavi renkli OLED’leri öne çıkaran Samsung, böylece renk bozulmasının önüne geçebiliyor ve parlaklığı en yüksek seviyeye çıkarıyordu.

LG Display yaptığı açıklamada QD OLED ekranların kullandığı alt piksellerin daha fazla strese maruz kaldığını ve bu nedenle kendi WOLED ekranlarına göre ekran yanıklarına daha yatkın olduğunu belirtti. Rtings tarafından bu ay açıklanacak uzun ekran testlerinde de bu konunun yer aldığı ifade ediliyor.

Samsung da geçtiğimiz aylarda LG’nin OLED ekranlarında renk yanıklarının fazla olduğunu ve o döneme kadar kendi OLED ürünlerinde böyle bir soruna rastlamadığını duyurmuştu. LG aslında buna misilleme yapmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5704 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim