Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy Z Fold 6 ve Flip 6'da sadece Snapdragon kullanacak

Samsung, yakında çıkacak Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6'da Exynos 2400'ü kullanmayacak. Şirketin yeni katlanabilir telefonları Snapdragon 8 Gen 3 platformundan güç alacak.
Samsung, Galaxy Z Fold6 ve Flip6'da sadece Snapdragon kullanacak Tam Boyutta Gör
Samsung, yakında çıkacak Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6'da Exynos işlemcilerini kullanmayacak. Güney Koreli The Elec'in haberine göre şirketin yeni katlanabilir telefonları Snapdragon 8 Gen 3 platformundan güç alacak.

Samsung'un Exynos çipleri geçmişten bu yana, performans ve verimlilik alanlarında kötü bir şöhrete sahip. Her ne kadar Galaxy S24'te kullanılan Exynos 2400 ile bu başarısızlığı kısmen kırsa da, hala rakiplerinin gerisinde kalıyor.

Sebep Exynos 2400'ün güç tüketimi

Elec, Samsung'un bu tercihinin Exynos 2400'ün performansı nedeniyle olmadığını, verimlilik ve dolayısıyla pil ömrü sıkıntılarından dolayı olduğunu belirtiyor. Katlanabilir telefonlarda yer sıkıntısından dolayı nispeten küçük bataryaların kullanılması ve şirketin bu bataryalardan maksimum düzeyde faydalanmak istemesi nedeniyle Qualcomm'a yönelmesi gayet anlaşılabilir.

Ancak Samsung Exynos işlemcilerinden vazgeçmiş değil. Bu senenin sonunda çıkması beklenen Exynos 2500'in Samsung'un 3nm üretim süreciyle üretileceği ve güç verimliliği açısından Snapdragon 8 Gen 4'ten daha iyi performans göstereceği iddia ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim