Anlık Bildirim

Samsung, megapiksel yarışından çekilmeye karar verdi

Samsung, akıllı telefon üreticileri arasındaki megapiksel yarışından çekilip daha rasyonel bir yaklaşıma dönmeye karar verdi. Şirket artık körü körüne megapiksel yükseltmeye odaklanmayacak.

Samsung, megapiksel yarışından çekilmeye karar verdi Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon dünyasında deyim yerindeyse "megapiksel çılgınlığı" yaşanıyor. Sektörün önde gelen üreticileri, cihazlarında en yüksek megapikseli sunabilmek için adeta birbirleriyle yarışa girmiş durumdalar.

Ancak takdir edersiniz ki sadece megapiksel miktarını arttırmak fotoğraf kalitesini yükseltmeye yetmiyor. Zira yüksek çözünürlüklü kameralara donatılmış birçok akıllı telefonun, rakiplerine göre pek bir avantaj sağlayamadığını defalarca kez gördük.

Körü körüne megapiksel arttırmaya son

Mobil sektörün güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Ice Universe, Samsung'un megapiksel yarışından çekilip daha rasyonel bir yaklaşıma dönmeye karar verdiğini söylüyor. Yani şirket artık "körü körüne" megapiksel miktarını arttırmaya çalışmayacak.

Samsung, megapiksel yarışından çekilmeye karar verdi Tam Boyutta Gör

Güney Koreli dev bunun yerine piksel boyutu ile sensör çözünürlüğü arasındaki dengeye odaklanacak. Daha önce Samsung'un akıllı telefonları için 200 ve hatta 600 megapiksel kamera geliştirdiğini duymuştuk. Bu sensörlerin akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24714 kez okundu.
27 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim