Anlık Bildirim

Samsung, mobil OLED segmentinde açık ara lider

Akıllı telefon pazarında OLED ekran dendiğinde akla ilk gelen elbette Samsung oluyor. Yılın ilk çeyreğinde firma rekor sayıda mobil OLED ekran tedariği yaptı.

Samsung, mobil OLED segmentinde açık ara lider Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde LCD üretim tesislerini tamamen elden çıkardığı ve bundan sonra Sharp firmasından tedarik yapacağı gündeme gelmişti. Mobil cihazlar için OLED segmentinde firma rekora doymuyor.

Açık ara lider

Stone Partners tarafından yapılan yılın ilk çeyrek pazar araştırmasına göre Samsung Display bölümü toplamda 61.6 milyon adet OLED akıllı telefon ekranı satışı gerçekleştirdi. Firma kendi modelleri yanında iPhone modellerine ve farklı üreticilere de tedarik yapıyor.

Bu rakam ile segmentin yaklaşık yüzde 90 payına hakim olan Samsung, böylece geriye 6.7 milyon civarında bir pay bırakmış oluyor. Bu 6.7 milyon satış rakamını ise LG, Sharp, BOE gibi firmalar paylaşıyor.

Koronavirüs depremi nedeniyle Samsung’un da satışlarda düşüş yaşaması bekleniyor ancak hakimiyet konusunda bir değişiklik olmayacak. Akıllı telefon pazarında OLED ekranlara ilgi arttıkça kapasite konusunda lider olan Samsung da faydasını görecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim