Anlık Bildirim

Samsung televizyonları uzaktan kilitlenebilecek

Samsung TV Block ile özellikle mağazadan veya depodan çalınan akıllı televizyonların yeniden satışının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Şimdilik son kullanıcıya açık değil.

Samsung TV Block duyuruldu

Daha çok mobil cihazlarda karşımıza çıkan uzaktan sistemi kilitleyebilme özelliği Samsung televizyonlara da geliyor. Kurumlara yönelik hazırlanan yeni çözüm hali hazırda tüm modellerde yer alıyor.

Samsung TV Block nedir?

Samsung TV Block adıyla duyurulan yeni özellik geçtiğimiz ay Güney Afrika'da bir depodan Samsung televizyonların çalınması sonrasında gündeme geldi. Televizyonların internete bağlı olması özelliğin çalışması için yeterli.

TV Block özelliği ile seri numarası sistemde tetiklenen bir televizyon modelinin tüm fonksiyonlarının durdurulması amaçlanıyor. Böylece muhtemel hırsızlık olaylarında cihaz kullanılamaz hale geliyor. İlk etapta çalınan televizyonların dağıtılmasının engellenmesi amaçlanıyor. Firma bloklama özelliğinin hali hazırda piyasada olan tüm modellerde entegre olduğunu dile getiriyor.

Bir televizyon yanlışlıkla pasif hale getirilirse bu kez kullanıcının serv.managaer@samsung.com adresine fatura ve geçerli TV lisansını göndermesi gerekiyor. Yukarıda söylediğimiz gibi özellik son kullanıcıya açık değil ancak hırsızlık olayını belgeleyenlerin Samsung servislerinde bu özelliği aktif edebilecekleri ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim