Anlık Bildirim

Samsung, yeni şirketler satın almaya oldukça istekli

Son çeyrekteki kârı ile 3 yıllık rekor kıran Samsung, sahip olduğu 114 milyar dolar ile şirket alışverişi yapmak istiyor. Texas Instruments ve Microchip, Samsung’un satın alacağı firmalardan olabilir.

Samsung, yeni şirketler satın almak için hazırlık yapıyor Tam Boyutta Gör

2021’in ikinci çeyreği mali raporlarını yayınlayan Samsung, son 3 yıldaki en yüksek kârını elde etti. Son yıllardaki kazandığı paralar ile nakit olarak 114 milyar dolara sahip Samsung, daha fazla şirket satın almalarına ve birleşmelerine açık olduğunu belirtti.

Yarı iletken firmaları Samsung’un ilk hedefi olabilir

Samsung, hangi şirketleri gözüne kestirdiğini açıklamasa da analistler, Samsung’un otomotiv tabanlı bir yarı iletken şirketi satın alabileceğini belirtiyor. NXP, Texas Instruments ve Microchip Technologies firmalarının Samsung’un hedefleri dahilinde olması muhtemel.

Daha önce Covid-19 pandemisi sonrasındaki dünyada rekabete hazırlıklı olmak için şirket satın alma planları olduğunu belirten Samsung’tan bir açıklama daha geldi. Samsung Electronics Genel Müdür Yardımcısı Ben Suh, önümüzdeki 3 sene içerisinde büyük satın almalar için adımlar atacaklarını belirtti. Ayrıca Ben Suh, Samsung’un satın alacağı şirketlerin bir limiti olmadığını da belirtti. Ancak Samsung’un özü olan mobil ve yarı iletken sektörüne yönelik satın alımlar görmemiz büyük bir olasılık.

Samsung, 2016 yılında 8 milyar dolara Harman’ı satın aldığından beri ciddi bir satın alma işlemi gerçekleştirmemişti. Apple, Beats’i 3 milyar dolara, Nvidia ise ARM’ı 40 milyar dolara satın almıştı. Samsung, bankasındaki 114 milyar dolar ile firmayı ciddi anlamda ileriye taşıyacak satın alımlar gerçekleştirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim