Anlık Bildirim

Softbank yatırım yaptı, SAND uçtu

Metaverse kavramının gündeme gelmesi ile birlikte yatırımcıların ilgisi de bu alana yöneldi. Büyük fon grupları metaverse alanında başarı yakalayacak projeleri arıyor. 

SANDBOX nedir? Tam Boyutta Gör

Bir süredir konuşulan ancak özellikle Facebook’un hamlesi ile gündeme oturan sanal evren daha doğrusu metaverse kavramı kripto para dünyasını derinden etkiledi. Blok zinciri teknolojilerinin bir şekilde sanal evrene entegre olacağını düşünenler piyasaya akın ediyor. Bunlar arasında büyük yatırımcılar da var. 

SAND uçtu

Metaverse ve NFT kavramlarını uzun zaman önce hayata geçiren SANDBOX ya da SAND projesi yatırımcılara geniş kapsamlı oyunlar hazırlamalarına imkan tanıyor. Yatırımcıların da dikkatini çeken SAND, Softbank liderliğindeki gruptan 93 milyon dolarlık fon elde etti. Bu grup ilk kez kendi para birimi olan bir projeye yatırım yapıyor. 

Haberlerin gelmesi ile birlikte zaten akümüle olan SAND yaklaşık 4 kat arttı ve 3.5 dolar seviyesine kadar çıktı. Platformda ticaret hacmi 150 milyon dolar seviyesini de geçmiş durumda. Pazar değeri 3 milyar dolara yaklaşırken günlük hacim de 9.4 milyar dolar oldu. Yine ilk kez hacim/mevcut değer oranı 3.8 birim olan bir proje görmüş olduk. 

SANDBOX toplam ne kadar değerlemeye sahip olduğunu açıklamıyor ancak toplam değerin yüzde 22’sini elinde tuttuğunu belirtiyor. Bu da 1.6 milyar dolar gibi bir rakam demek. Metaverse rüzgârı ile birlikte SAND gibi pek çok proje de yürüyecektir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim