Anlık Bildirim

Satranç ustası, The Queen's Gambit'teki bir diyalog yüzünden Netflix'te dava açtı

Satranç ustası Nona Gaprindashvili, Netflix dizisi The Queen's Gambit'e bir sahne yüzünden 5 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı ve sahnenin silinmesini istedi.

Satranç ustası, The Queen's Gambit yüzünden Netflix'te dava açtı Tam Boyutta Gör

Birçok popüler orijinal içeriğie sahip olan video akış platformu Netflix, enteresan bir davayla gündem oldu. 2020 yılında yayınlanan ve birçok insan tarafından sevilen dizi The Queen's Gambit, Netflix'in davalık olmasına sebep oldu.

Nona Gaprindashvili, Netflix'e Dava Açtı

Bildiğiniz üzere The Queen's Gambit, satranç konusunda çok başarılı olan ve özellikle birçok erkeği yenerek şampiyon olması ile dikkat çeken kurgusal karakter Beth Harmon'ın hikayesine odaklanıyor. Hikayede Beth Harmon "erkekleri" yenerek şampiyon oluyor ve final bölümünde dizinin anlatıcısı şöyle bir cümle kuruyor: "Beth Harmon konusunda sıra dışı olan tek şey onun cinsiyeti değil. Daha önce kadın satranç ustası Nona Gaprindashvili var ancak o Beth Harmon gibi erkeklerle karşılaşmadı."

Nona Gaprindashvili'nin dava açma sebebi ise bu diyaloğun yanlış olması. Kendisinin söylediğine dizinin geçtiği dönemden önce kendisi 59 erkeğe karşı oynamış ve bunlardan 10 tanesi büyük usta olarak geçiyormuş. Hatta 15 Nisan 1968'de The New York Times'da "Satranç Güzeli Gaprindashvili Güçlü Bir Turnuvada 7 Erkeği Yendi" başlıklı bir makale yayınlanmış. 

Nona Gaprindashvili, kurgusal bir dizi de olsa kendisinin başarısı hakkında kasten ve yüzsüzce yalan söylendiğini söylüyor. Bu sebeple de Netflix'e 5 milyon dolarlık tazminat davası açarken ayrıca o sahnenin de kaldırılmasını istedi. THR'ye göre ise bir Netflix sözcüsü, Netflix'in Nona Gaprindashvili'nin başarısı ve kariyeri hakkında son derece saygılı olduklarını ancak bu iddiaların bir değeri olmadığı için davada kendilerini savunacaklarını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14411 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
The Queen's Gambit, netflix ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim