Anlık Bildirim

Şebeke çekmeyince kendi baz istasyonunu kurdu

Çanak anten, folyo kağıtlar ve metal sini kullanarak basit bir baz istasyonu yapan Emrah Yardımcı; köyünde telefon şebeke problemini küçük bir alanda da olsa çözmeyi başardı.

Şebeke çekmeyince kendi baz istasyonunu kurdu Tam Boyutta Gör

Hakkari’nin sınıra yakın Onbaşılar köyünde yaşayan Emrah Yardımcı, cep telefonu şebekesi yetersiz kalınca eski bir çanak anten, folyo kağıtlar ve metal sini kullanarak kendi baz istasyonunu kurdu.

Çaresizlik çare buldurdu

İran sınırındaki Onbaşılar köyünde yaşayan ve mali zorluklar yüzünden Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Bölümü'nü terk etmek zorunda kalan Emrah Yardımcı ilginç bir sisteme imza attı.

Köyünde cep telefonu şebekesi yetersiz kalınca çözüm arayan Yardımcı; Norveç’in dev aynalarla güneş ışığı yansıtılan Rjukan kasabasından esinlendi ve şebeke sinyallerini yansıtmanın yolunu buldu.

Köyde bulunan eski bir çanak anten, folyo kağıtlar ve metal bir sini kullanan Yardımcı basit bir baz istasyonu elde etti. Sonrasında evindeki WiFi cihazını da sisteme dahil eden Yardımcı kapsama alanını genişletti.

Küçük bir alanda da olsa şebeke sinyallerini tutmayı başaran Yardımcı sayesinde köyün çocukları da EBA üzerinden derslerini yapabilme şansı elde etti. Günün belirli saatlerinde Yardımcı’nın evinin yakınlarına gelen çocuklar internet üzerinden işlerini halledebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12366 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, onbaşılar köyü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim