Anlık Bildirim

SEC başkanı kripto paralar hakkında konuştu

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler yakın zamanda verdiği bir demeçte merkeziyetsiz finans hakkında konuştu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler yakın zamanda Bloomberg’e yaptığı bir açıklamada, sektördeki uzmanlığına rağmen kripto para “amigosu” olmadığını açık bir şekilde dile getirdi. Gensler ayrıca DeFi (merkezi olmayan finans) konusunda da endişeli olduğunu belirtti.

SEC başkanı kripto paralar hakkında konuştu Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre DeFi dışında, stablecoinler ve borsada işlem gören fonlar da dahil olmak üzere kripto para birimi sektörü ile ilgili birçok alan SEC’in radarında. Gensler, bütün personellerinin yetkilerini kullanmasını istediğini söyledi: “Personelden elimizden geldiğince tüm yetkilerimizi kullanmalarını istedim.”

"Dolandırıcılara karşı bir görevimiz var"

Gensler geçmişte blockchain üzerinde MIT’de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ders vermişti. Sektördeki uzmanlığı ile bilinen başkan, kripto paralar konusundaki görüşleri hakkında şunları söyledi: “Son üç yılımı kripto paralarla geçirdim. Kripto para teknolojisine karşı tarafsız olsam da yatırımcı konusunda tarafsız değilim. Bizim yatırımcıları dolandırıcılara karşı korumak gibi bir görevimiz var”

SEC başkanı kripto paralar hakkında konuştu Tam Boyutta Gör

SEC başkanı mart ayında kongreye kripto paralar hakkında regülasyonlar getirilmesi gerektiği konusunda uyarmış ve yardım istemişti. Kripto paralara getirilmesi beklenen regülasyonların ne zaman olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynakça https://u.today/sec-chair-gensler-says-hes-concerned-about-defi https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-08-03/will-government-regulate-crypto-sec-chair-gary-gensler-on-bitcoin-and-oversight?sref=V7uxlNge&utm_source=twitter&utm_medium=social&cmpid=socialflow-twitter-business&utm_content=business&utm_campaign=socialflow-organic Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim