Anlık Bildirim

Sinovac aşısı olan kişiler hacca gidemeyecek

Suudi Arabistan, hac ibadetini yerine getirmek isteyen yabancılar için şartları belirledi. Belirli aşıları olan ziyaretçiler hacca gidebilecek. Sinovac ve Sputnik V aşılarına izin yok.

Sinovac aşısı olan kişiler hacca gidemeyecek Tam Boyutta Gör

Uzun süredir kapılarını dini ziyaretlere kapatan Suudi Arabistan, bu sene 60 bin yabancının hac ziyaretine izin verecek. Bu seneki hac ibadeti için kurallar belirlendi. Belirli aşıları olan ziyaretçiler hacca katılabiliyor. Kabul edilen aşılar arasında Sinovac ve Sputnik V aşıları yer almıyor.

Ülkeye gelecek ziyaretçilerin 2 doz koronavirüs aşısı olması zorunlu. Kabul edilen aşılar ise Pfizer/BioNTech, Astrazeneca, Moderna ve Johnson&Jonson. Listede Çinli hiçbir aşı yok. Rusya tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği Sputnik V aşısı da kabul edilmiyor. Aşının 1’inci dozunun 13 Mayıs tarihine kadar yapılmış olması, 2’nci dozunun ise Suudi Arabistan’a gelmeden son 14 gün kala olunması gerektiği açıklandı.

Ülkemizde 20 milyon dozu aşkın Sinovac aşısı uygulandı. Aşılamaya üst yaş grubundan başlandığı için ve başlarda Sinovac’tan başka seçenek olmadığı için aşı olan büyüklerimizin pek çoğu hac ibadetini yerine getiremeyecek. Pakistan ve Endonezya, izin verilen aşılar listesine Sinovac ve Sinopharm aşılarının eklenmesi için Suudi Arabistan ile görüşmeye başladığını duyurdu.

AB'ye girişlere aşı kısıtlaması geliyor

Avrupa Birliği, topraklarını ziyaret etmek isteyen yabancılar için "AB Covid seyahat sertifikası" üzerinde çalışıyor. Seyahat sertifikası olmayan kişiler 1 Temmuz'dan AB'ye gidemeyecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalar sonucunda henüz Sinovac ve Sputnik V aşılarına izin çıkmadı. Avrupa İlaç Ajansı (EMA), her iki aşıyla ilgili çalışmasını sürdürüyor. Bu aşılar hakkında 1 Temmuz'a kadar kesin karar açıklanacak.

Türkiye 100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik V aşısı için sözleşme imzaladı. Bugüne kadar 28 milyon doz aşı yapıldı. 12 milyon kişi iki doz aşı oldu.

Kaynakça https://www.news18.com/news/india/hajj-2021-terms-and-conditions-for-hajj-pilgrims-3779741.html https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57170994 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14060 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim