Anlık Bildirim

Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak

Microsoft, Cloud PC adlı masaüstü sanallaştırma hizmetini yayınlamaya hazırlanıyor. Yazılım devi, sızan son bilgilere göre sanal masaüstü projesini yaz aylarında hayata geçirecek.

Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak Tam Boyutta Gör

Bu yılın başlarında, Microsoft'un yeni bir bulut hizmeti olan Cloud PC'yi test etmeye başladığı biliniyordu. Bu hizmet yardımıyla kullanıcılar, sanal masaüstlerine farklı cihazlardan bağlanabilecekler. Şimdi sızan bilgiler ise bu hizmetin resmi lansmanının önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Mevcut verilere göre Project Deschutes kod adı altında geliştirilmekte olan Cloud PC hizmetine abonelikle erişim sağlanabilecek. Kullanıcılar, RAM ve depolama miktarı bakımından farklılık gösteren paketler arasından seçim yapabilecekler.

Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak Tam Boyutta Gör

Uzaktan, masaüstüne erişmek isteyenlere

Azure sunucu platformuna dayalı Cloud PC hizmeti, kullanıcılarn Windows 10 işletim sistemini çalıştıran uzak bir bilgisayara erişmesine ve üzerinde bulunan herhangi bir programı kullanmasına olanak tanıyacak. Hatta bir akıllı telefondan, tabletten ve dizüstü bilgisayardan bile.

Cloud PC, düşük donanım özelliklerine sahip bilgisayarları olan veya sık sık farklı cihazlar arasında geçiş yapan ve aynı masaüstüne sürekli erişim sağlamak isteyen kişiler için yararlı olabilir. Kaynak, bulut tabanlı sanal masaüstü hizmetinin bu yıl Haziran-Temmuz aylarında başlatılabileceğini söylüyor. Öte yandan Temmuz ayında, Microsoft Inspire konferansı gerçekleşecek ve Cloud PC'nin resmi lansmanının bu etkinlikte gerçekleşmesi mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim