Anlık Bildirim

Sony'den renkli PlayStation 5 kapaklarına yasal engel

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 5 oyun konsolu için özel kapak tasarımları yapan firmayı yasal işlem uygulamakla tehdit ederek aldığı tüm siparişleri iptal etmesini isetedi.

Sony'den renkli PlayStation 5 kapaklarına yasal engel Tam Boyutta Gör

Sony yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için tek bir renk seçeneği sunmuş olsa da üçüncü parti üreticiler cihaz için özel tasarımlar geliştirmeye başladı bile. Ancak Japon şirket bu girişimlere hiç de sıcak bakmıyor.

Sony'nin hukuk departmanı PS5 için özel özel kapak tasarımları yapan bir firmayla iletişime geçerek tüm siparişleri iptal etmesini, aksi taktirde kendilerine yasal işlem uygulanacağını bildirdi. Aslında olayın öncesi de var.

Sony'den renkli PlayStation 5 kapaklarına yasal engel Tam Boyutta Gör

Önce site ismini değiştirtmişlerdi

Sony ticari marka ihlalini gerekçe göstererek PlateStation5.com internet sitesinin adresinin değiştirilmesini talep etmişti. Sitenin adresi CustomizeMyPlates.com olarak değiştirildi ancak Japon dev bununla da yetinmedi.

Sony'nin avukatları, üreticinin herhangi bir ülkede özel kapak üretip-satmaya devam etmesi durumunda yasal işlem yapılacağı konusunda uyarıda bulundu. Görünüşe bakılırsa şirket konsolun tasarımını "fikri mülkiyet haklarının" bir parçası olarak görüyor.

Sony'den renkli PlayStation 5 kapaklarına yasal engel Tam Boyutta Gör

Sony'nin PlayStation 5 için sunulan bu özel kapak tasarımlarına agresif bir tepki koyması akla iki şeyi getiriyor. Birincisi bu özel kapakları şirketin kendisi üretmek istiyor olabilir. İkincisi ise konsolun muhtemelen orijinalinden daha pahalı olacak özel versiyonlarına yönelik talebin yüksek olmasını sağlamak istemesi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11271 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim