Anlık Bildirim

Sony'den yeni elektrikli araç sürprizi: Bu kez bir SUV

Japon teknoloji devi Sony, CES 2022 kapsamında iki büyük sürpriz gösterdi. Elektrikli araçlara yönelik Sony Mobility şirketini duyuran Sony, bir de Vision-S 02 adlı elektrikli SUV konseptini tanıttı.

Sony Vision-S 02 elektrikli SUV tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

CES 2020'de Vision-S 01 isimli elektrikli sedan konseptini tanıtarak teknoloji dünyasını şaşırtan Sony, bizlere elektrikli araç pazarına giriş yapacağını düşündürmüştü. Ancak Japon teknoloji devi bu prototipi sadece teknolojilerini sergilemek için geliştirdiğini duyurmuştu.

Sony Vision-S 02 özellikleriyle neler sunuyor?

Aslına bakılırsa geçtiğimiz yıl Vision-S 01'in yollarda test edildiğini görünce Sony'nin karar değiştirebileceğini anlamıştık. Bugün ise Sony, bu konuyla alakalı artık emin konuşabileceğimiz bir adım attı ve CES 2022'de ikinci elektrikli araç konsepti Vision-S 02'yi tanıttı. Elektrikli bir SUV olan Vision-S 02, sedan kadar şık görünüyor. 

Sony Vision-S 02, sedan ile aynı platformu kullanıyor. 7 kişilik yaşam alanı sunan SUV konseptinin uzunluğu 4895 mm, genişliği 1930 mm, yüksekliği 1650 mm, aks mesafesi ise 3030 mm olarak açıklandı. Söz konusu modeli bu ölçülerle Tesla Model Y ile Model X arasında konumlandırmak mümkün. Aracın ağırlığı ise 2480 kilogram.

Sony Vision-S 02 elektrikli SUV tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Sony Vision-S 02 konseptinin yaşam alanında da sedan modeldeki gibi bolca ekran bulunuyor. Sürücünün önündeki ekran gösterge paneli, merkezdeki ekran ise multimedya görevi görüyor. Sağdaki ekran ise öndeki yolcunun seyahat esnasında eğlenmesinden sorumlu. Arkadaki yolcular için de koltuk sırtlarındaki ekranlar unutulmamış.

Vision-S 01'de olduğu gibi SUV konseptinde de koltuklardaki hoparlörlerden faydalanan 360 derece ses sistemi bulunuyor. Bravia Core for Vision-S adı verilen bir dijital video servisi de tüm yolcuların kendi ekranlarında aynı videoyu izlemesini ya da bireysel olarak farklı videolar izleyebilmelerini sağlıyor. Araçtaki bilgi-eğlence sistemi, evdeki konsola uzaktan bağlanarak PlayStation oyunları oynamanıza da imkan veriyor.

Sony Vision-S 02 konsepti, öne ve arkaya yerleştirilen iki elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten sürüş özelliğine sahip. Motorların her biri 200 kW (268 hp) güç üretiyor. Performans verileri açıklanmadı ancak 0-100 km/s hızlanma süresi sedan modelden (4.8 saniye) biraz daha uzun olacaktır. Konseptin azami hızı ise 180 km/s ile sınırlandırılmış.

Sony'nin elektikli araç prototiplerinde 360 derece görüş sunan bolca sensör mevcut. Bunlar arasında yüksek hassasiyetli, yüksek çözünürlüklü, geniş dinamik aralığa sahip CMOS görüntü sensörleri ve LiDAR sensörleri bulunuyor. Bu sayede araç, etrafını üç boyutlu olarak görüyor. Sony, şu anda Avrupa'da Seviye 2+ gelişmiş sürücü asistan sistemlerinin (ADAS) halka açık yollarda piyasaya sürülmesi için işlevsel doğrulama testleri yürüttüğünü açıkladı.

Sony Mobility

Sony ilk başta elektrikli araç pazarına giriş yapmayacağını açıklamıştı. Ancak CES 2022'de görüyoruz ki şirketin bu kararı değişmiş. Hatta Japon teknoloji devi bunun için 'Sony Mobility' adında bir şirket bile kurmuş. Anlaşılan o ki Sony, gittikçe büyüyen elektrikli araç pazarından ciddi pay alma niyetinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8375 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim