Anlık Bildirim

Donald Trump: Sosyal ağlar seçimi kazanmamda etkili oldu

Amerika’nın 45. başkanı Donald Trump, seçim maratonu sonunda Hillary Clinton’a karşı galip gelmesinde Facebook, Twitter ve Instagram’ın büyük ölçüde etkili olduğunu açıkladı.
Seçim çalışmaları boyunca agresif tutumu ve sert açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Donald Trump, CBS televizyon kanalında katıldığı 60 Minutes adlı programda sürece ilişkin bazı detayları paylaştı. Facebook’un başkan olmasındaki en önemli faktörlerin başında geldiğinin altını çizen Trump, Instagram ve Twitter gibi platformlarda önemli bir takipçi kitlesine sahip olduğunu söyledi.
Sosyal medyadaki gücü ile rakibi Hillary Clinton’a nazaran dijital ortamda çok daha az reklam verdiğini ve böylelikle daha az para harcadığını dile getiren ABD başkanı, internet sayesinde seçmenlerle etkili iletişim kurabildiğini belirtti. Facebook ve Twitter için "muhteşem iletişim türleri" nitelendirmesini yapan Donald Trump, bu tür platformların paradan daha güçlü olduğunu ancak yine de çok sevmediği söyledi.
Özellikle Twitter’ı aktif şekilde kullanan Trump, Beyaz Saray’a yerleştirkten sonra sosyal medya kullanımını oldukça azaltacağını ifade ediyor. Başkan olduktan sonra yüzbinlerce yeni takipçi kazanan Donal Trump’ın Twitter’da 15 milyon, Facebook’ta 14.6 milyon ve Instagram’da ise 3,8 milyon takipçisi bulunuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18426 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, donald trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim