Anlık Bildirim

SpaceX kötü hava koşullarına rağmen 22 Starlink uydusunu uzaya gönderdi

SpaceX, %50 oranında iyi bir kalkış oranı sunan havada yörüngede bulunan binlerce uyduya katılan 22 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi. İşte o anlara dair görünütüler ve etkinliğin tamamı:
SpaceX 22 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi Tam Boyutta Gör
Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki Uzay Fırlatma Rampası 40'tan fırlatılan şirketin Falcon 9 roketi, 22 adet ikinci nesil Starlink uydusunu alçak Dünya yörüngesine gönderdi.

Başarılı fırlatış ve başarılı iniş

45. Hava Filosu Pazar günkü fırlatma için %50 oranında iyi bir kalkış havası şansı verirken, fırlatma başarıyla gerçekleşti. Kademenin ayrılmasının ardından roketin ilk kademesi, Atlas Okyanusu'ndaki insansız hava aracının bulunduğu Just Read the Instructions'a iniş yaptı.

Toplam 4.198 uydu yörüngede 

Fırlatmadan önce Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi'nden astronom Jonathan McDowell,Starlink uydularına ilişkin güncel bilgileri kaydetti: 4.162'si çalışır durumda ve 3.542'si aktif olarak faaliyette olmak üzere 4.198 uydu yörüngede bulunuyor. Etkinliğin tamamnını alt kısımdan izleyebilirsiniz.

Kaynakça https://www.mynews13.com/fl/orlando/space/2023/06/04/spacex-starlink-6-4 https://spaceflightnow.com/2023/06/04/falcon-9-starlink-6-4-coverage/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim