Anlık Bildirim

Spotify, kullanıcıların podcast keşiflerini iyileştirmeye odaklanıyor

Spotify, son yıllarda podcast konusunda önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Şirket son olarak podcast keşifleri konusunda uzmanlaşmış bir girişim olan Podz'u kendilerine dahil ettiklerini duyurdu.

Spotify, podcast keşif platformu Podz'u satın altı

Spotify, podcast'lere verdiği önemi daha da artırmak istiyor. Şirket, makine öğrenimi destekli podcast keşfi konusunda uzmanlaşmış bir girişim olan Podz'u satın aldığını duyurdu. Şirket, yeni satın alımla kullanıcıların platform içerisindeki podcast'leri hızlı bir şekilde keşfetmelerine olanak sağlamak istiyor.

Spotify'dan Podz hamlesi

Son yıllarda büyük teknoloji şirketleri podcast içeriklere daha fazla yatırım yapmaya başladı. Rekabet çoğunlukla Apple ve Spotify arasında gerçekliyor ancak geçtiğimiz günlerde Facebook da, platforma bir podcast bölümü eklemeyi planladığını duyurdu. Rekabet içindeki şirketlerden Spotify, kullanıcıların hangi podcast'i dinlemek istediğine karar vermelerine yardımcı olabilecek bir girişim satın aldı.

Spotify'ın satın aldığı Podz, kullanıcılara programlardan 60 saniyelik klipler sunarak podcast'lerin keşfini hızlandıracak.

Şirketten yapılan açıklamada: "Spotify, neredeyse on yıldır müzik keşfini geliştirmeye odaklanan makine öğrenimi uzmanlarına sahip ancak hala yapılacak daha çok iş var. Podz teknolojisinin, Spotify'ın müzik keşfini teşvik etme, dinleyicilere doğru içeriği doğru zamanda sunma ve kategorinin dünya çapında büyümesini hızlandırma odaklı çabalarını tamamlayacağına ve hızlandıracağına inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Şirket, Podz ekibinin Spotify'ın ana geliştirme ekibine entegre edileceğini ve yıl sonuna kadar uygulamada görünür değişikliklerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim