Anlık Bildirim

Marvel oyunları yüzünden Square Enix zorda

Japon oyun sektörünün önemli isimlerinden Square Enix yeni dönemde projelere daha fazla kaynak ayırabilmek adına stratejik ortaklık dahil farklı çözümler arıyor. 

Square Enix Tam Boyutta Gör

Bir dönem geliştirdiği oyunlarla adından söz ettiren Square Enix bu sıralarda zor günlerden geçiyor. Oyunların beklenen ilgiye ve gelirlere ulaşamaması firmaya büyük kayıplar yaşattı. Kötü gidişata çare aranıyor.

Square Enix bocalıyor

Yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede firmanın yöneticileri mali tablolar ile ilgil soruları yanıtladı. Bu yıl Avengers ve Guardians of Galaxy oyunları nedeniyle Japon firma 200 milyon dolara yakın gelir kaybetti. Firma zararı karşılayabilmek için Crystal Dynamics ve Eidos Montreal gibi tüm Batılı stüdyolarını toplamda 300 milyon dolara satmak zorunda kaldı.

Yıl genelinde oyun geliştirmelerine 790 milyon dolarlık bütçe ayıran firma haliyle bütçe dengesine azami dikkat etmek zorunda. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde bir stratejik ortaklık veya oyunların yükünü devretmek için stüdyolardan hisse satın alma şeklinde iki opsiyonu masaya yatırdı.

Square Enix yılın ilk çeyreğinde yüzde 37 gelir kaybına uğramasına rağmen kârlılığını korumaya çalışıyor. Önümüzdeki yeni Final Fantasy oyunları, sanal gerçeklik, NFT ve blok zinciri oyunları gibi pek çok önemli projeye yatırım yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2673 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
square enix, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim