Anlık Bildirim

SsangYong'dan Korando e-Motion'ın yanı sıra bir elektrikli SUV ve pickup gelecek

Tamamen elektrikli Korando e-Motion'ın tasarımını gösteren SsangYong, bunun yanı sıra J100 kod adlı bir başka elektrikli SUV modelinin de çizimlerini paylaştı. Ayrıca elektrikli pickup da yolda.

SsangYong'dan Korando e-Motion'ın yanı sıra bir elektrikli SUV ve pickup gelecek Tam Boyutta Gör

Korando e-Motion

Koreli üretici SsangYong, mali açıdan sıkıntılı dönemlerden geçse de şirketin tasarım ve mühendislik departmanları yeni modeller üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Özellikle elektriklenmeye ağırlık veren şirket, ilk elektrikli modeli olacak SsangYong Korando e-Motion'ın ilk resmi görselini paylaştı. Şirketin Korando isimli kompakt SUV modelinin elektrikli versiyonu olan modelin Ağustos ayında Avrupa'da satışa çıkacağı belirtildi. Yeni Korando e-Motion'ın fiyatı henüz belli değil fakat Hyundai Kona Electric ve MG ZS EV gibi modellere rakip olacağını söylemek mümkün.

SsangYong Korando e-Motion'ın tasarımına baktığımızda, içten yanmalı kardeşine kıyasla pek fazla değişim olmadığını görüyoruz. Öndeki panjurlar yerini kapalı panel şeklinde tasarlanan bölümlere bırakmış. Buna karşılık ön tamponun altındaki merkez hava girişi biraz daha büyümüş. Ayrıca sis farlarının olduğu bölüm de yenilenmiş. Elektrikli araçlarda görmeye alışık olduğumum mavi detayların da karşımıza çıktığı araçta aerodinamik tasarıma sahip jantlara geçiş yapılmış.

SsangYong'dan Korando e-Motion'ın yanı sıra bir elektrikli SUV ve pickup gelecek Tam Boyutta Gör

J100

SsangYong Korando e-Motion'ın teknik özellikleri henüz belli değil fakat şirket daha önceki açıklamalarında aracın 190 beygir güç üreten bir elektrik motoruna sahip olacağını belirtmişti. 61.5 kWh kapasitede bataryayla donatılması beklenen Korando e-Motion NEDC ölçümlerine göre 420 kilometre civarında sürüş menziline sahip olabilir. Bu kapsamda otomobilin gerçek dünya koşullarında 320 kilometre civarında menzil sunmasını bekleyebiliriz.

Koreli üretici elektriklenme konusunda Korando e-Motion ile sınırlı kalmayacak. Şirket, ikinci elektrikli modeli olacak orta sınıf SUV'a ilişkin ipucu görselleri de paylaştı. Şimdilik J100 kod adıyla anılan bu projede seri üretim modelini 2022 yılında göreceğiz. Söz konusu model Rexton'dan daha küçük olacak. Öte yandan paylaşılan çizimlere baktığımızda Korando e-Motion'a göre daha agresif ve kaslı bir yapıya sahip olacağını görebiliyoruz.

SsangYong ayrıca elektrikli bir pickup modelin de resmi duyurusunu yaptı fakat bu modelle ilgili henüz bir paylaşım yapmadı. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim