Anlık Bildirim

ABD Enerji Bakanlığı elektrikli araçlar için 200 milyon dolar fon ayırdı!

ABD Enerji Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla elektrikli araçların hızlıca yapılıp, kullanıma başlanması için 200 milyon dolar finansman ayırdığını duyurdu.

ABD Enerji Bakanlığı elektrikli araçlar için 200 milyon dolar fon ayırdı! Tam Boyutta Gör

ABD Enerji Bakanlığı (DOE) bugün elektrikli araç inovasyonunu desteklemek için DOE ulusal laboratuvarlarında ve yeni DOE ortaklılklarıda elektrikli araçlar, piller ve bağlantılı araçlar projeleri için önümüzdeki beş yıl içinde 200 milyon dolarlık fon sağlayacağını duyurdu. 

Bakan vekili Kelly Speakes-Backman, sürdürülebilir madencilikten geri dönüşüme, çorbadan kuruyemişe kadar tüm pil tedarik zincirlerine odaklandıklarını ve bunun da ülke genelinde binlerce yeni şe dönüşecek ve daha temiz çalışan elektrikli araçları yola çıkaracak gelişmelere büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. Bütün bu girişimler sayesinde tedarik zincirinin her seviyesinde küresel liderlik kurmak istediklerini de ekledi. 

 Ulusal laboratuvarlara tahsis edilen 200 milyon dolarlık fon, Amerika Birleşik Devletleri'nde sera gazı emisyonlarının en büyük kaynağı olan ulaşım sektörünü karbondan arındırmak için elektrikli araç atılımı gerçekleştirmek adına kullanılacak. Verilen diğer bilgilere göre bu finansman DOE'nin 17 ulusal laboratuvarına açık ve DOE'nin Araç Teknolojileri Ofisi (VTO) tarafından yönetilecek. Bu fon aynı zamanda Nisan ayında VTO'nun açıkladığı 62 milyon dolarlık karayolu araçlarının emisyonlarını azaltıp, verimliliğini artırmayı hedefleyen fonu da desteklemiş oluyor.

ABD Enerji Bakanlığı elektrikli araçlar için 200 milyon dolar fon ayırdı!

Lityum Pillerinin Önemli!

Enerji Bakanı Jennifer M. Granholm, yakın zamanda bu finansmanı lityum pilleri için olan bir yuvarlak masa tartışmasında duyurmuştu. Bakan Granholm'a göre gelişmiş lityum bazlı piller Amerika temiz enerji geleceğini güvence altına almanın yegane kaynağı ve 21. yüzyıl teknolojilerinde mühim bir oynuyor ve daha da oynayacak. Federal Gelişmiş Piller Konsorsiyumu'nun da desteklenen teknolojik atılımlar ABD'deki akademik kurumların, ulusal laboratuvarların ve endüstriyel paydaşların işbirliğiyle beraber sürdürülmeye çalışılıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim