Anlık Bildirim

Starbucks'ın bedava elektriği ile Bitcoin madenciliği yapan kişi viral oldu

ABD'de bir kişi Starbucks'ta bedava elektrik kullanarak Bitcoin madenciliği yaptığı bir TikTok videosu çekti. Video kısa sürede viral oldu.

Starbucks'ın beleş elektriği ile Bitcoin madenciliği yaptı

Idan Abada isimli girişimcinin, Bitcoin madencilik cihazı ile Starbucks'ta ücretsiz madencilik yaparken çektiği video viral oldu. Sadece 875 dolar değerinde olan 10 adet ASIC miner işlemci ile çektiği video yoğun ilgi topladı. Los Angeles'da yaşayan Abada, videoda, Bitcoin çıkarmak için bir Starbucks'tan bedava elektrik kullandı.

Tiktok videosu: https://www.tiktok.com/@howmuchchannel/video/6969676418234060037

Kendisine Bitcoin’i daha demokratik hale getirip, normal insanların da BTC kazanmasını sağlamayı görev edindiğini söyleyen Abada, bu işin sadece profesyoneller ve büyük şirketlerin elinde olmaması gerektiğine inanıyor.

Yaptığı taşınabilir Bitcoin madencilik teçhizatı ona 875 dolara mal oldu. Girişimci bir dizüstü bilgisayar kullanarak, çok bağlantı noktalı bir USB hub'ı bağladı. Her birinde iki Bitmain yapımı ASIC yongası bulunan 10 tane miner’a birer mini fan da ekledi.

Abada, bilgisayardan başka bir şeye ihtiyaç duymadığı için madencilik ekipmanının kurulumunun ve çalıştırılmasının kolay olduğunu belirtti.

Yaptığı madencilik cihazı, fabrika yapımı madencilik cihazlarından çok daha sessiz çalışıyor, bu nedenle evde kolayca kullanılabilir durumda. Ek olarak çok daha az güç tüketiyor.

Günde 3,58 dolar kazanılıyor

Böyle bir cihaz kullanmanın karlı olmadığı belirtmekte fayda var, çünkü böyle bir teçhizatta günde kazanabileceğiniz BTC miktarı maksimum 3,58 dolar seviyesinde. Daha fazla kazanmak için, Starbucks gibi ücretsiz bir elektrik kaynağı bulmanız ve çok daha fazla ekipman kullanmanız gerekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim