Anlık Bildirim

Tesla Bitcoin’lerini sattı mı? Elon Musk açıkladı

Elon Musk, kripto para yatırımcılarının merak edilen konu hakkında açıklama yaptı. Tesla'nın kasasındaki Bitcoin miktarı hakkında tweet attı.

Tesla Bitcoin’lerini sattı mı? Tam Boyutta Gör

Tesla CEO'su Elon Musk, yakın tarihli bir tweet'e, Tesla’nın bilançosunda 1,47 milyar dolara yakın Bitcoin olduğuna dair bir paylaşıma yorum yaptı.

Tesla’nın 1,47 milyar dolarlık Bitcoin varlığı olduğunu söyleyen kullanıcıya, “O kadar çok Bitcoin’imiz yok, fakat oldukça yakın” yanıtını verdi. Tesla, 8 Şubat'ta yayınlanan 10-Q raporunda 1,5 milyar dolarlık bir Bitcoin varlığını açıklamıştı.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla tarafından yapılan bu devasa satın alım ve BTC’nin ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi, Bitcoin fiyatında bir aydan biraz fazla bir sürede, yaklaşık %57 oranında yükseliş yaşanmasına neden olmuştu. Ancak geride bıraktığımız aylarda, çevresel sorunlara işaret eden Tesla, Bitcoin’i artık ödeme yöntemi olarak kabul etmeyeceğini açıkladı. 

Tesla’nın Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak yeniden kabul edip etmeyeceğine yönelik söylentiler sürerken “ The B Word” konferansında Musk, ek olarak SpaceX'in de Bitcoin satın aldığını açıkladı, fakat bir miktar bilgisi verilmedi.     

Tesla ise CO2 ayak izi nedeniyle kripto para birimini kabul etmeyi bıraktıktan sonra Bitcoin hakkında birden fazla eleştiride bulunmasına rağmen, Musk konferans sırasında hala bir Bitcoin destekçisi olduğunu açıkça belirtti.

Ayrıca Tesla'nın "büyük olasılıkla" Bitcoin ödemelerine bir şans daha vereceğini de doğruladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim