Anlık Bildirim

Starlink, dünyanın her yerinden internet sağlamaya hazırlanıyor

Starlink, dünya genelinde internet hizmeti vereceği yeni servisi test etmeye başladı. Küresel dolaşım hizmetinin aylık fiyatı da paylaşıldı.                     
starlink global roaming (küresel dolaşım) Tam Boyutta Gör
Starlink, uydu internet hizmeti alan bazı aboneleriyle dünyanın neredeyse her yerinden karadan internete bağlanmayı sağlayacak yeni bir hizmetin test edildiği bilgisini paylaştı. Küresel dolaşım hizmeti (Global roaming service) adı verilen yeni hizmet, 600 dolarlık temel pakete ek olarak aylık 200 dolar olarak ücretlendirilecek.

Küresel dolaşım hizmeti

Hizmet, dünya genelinde bağlantı sağlamak için Starlink’in uydular arası bağlantılarını (uzay lazerleri) kullanıyor. Starlink’in açıklamasına göre, kısa süreli zayıf bağlantı yaşanabilecek ancak hizmet, zaman içinde önemli ölçüde gelişecek. Starlink, Türkiye, Hindistanda, Kamboçya dahil çeşitli ülkelerde hâlâ onay bekliyor ve diğer ülkelerde de tamamen kullanılamıyor. Öte yandan Starlink’in kapsama alanı dışındaki bazı kullanıcılara global roaming hizmetini sunduğu söylentileri var.

Starlink, kullanıcıların çanaklarıyla seyahat etmelerine zaten izin veriyor ancak küresel dolaşım daha az sınırlamayla gelecek gibi görünüyor. Örneğin, Starlink RV planı, kullanıcıların karavanda seyahat ederken internete erişmelerini sağlıyor ancak hem temel pakete göre daha pahalı hem de dünyanın belli bölgelerinde hizmet veriyor. Ayrıca öncelik ev kullanıcılarına verildiğinden daha düşük hızda internet hizmeti alınıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5052 kez okundu.
34 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, Teknoloji Haberleri ve
3 etiket daha Internet Uzay Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim