Anlık Bildirim

Starlink, neredeyse sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdı

SpaceX'in Starship prototipine eklenen Starlink, ses hızının neredeyse iki katıyla uçması ve yüksek irtifası ile yeni bir performans rekoru kırdı. İşte detaylar:
Starlink, sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdı Tam Boyutta Gör
SpaceX, Nisan ayındaki test aşamalarında Starship prototipine bir Starlink alıcısı ekleyerek Mars'a gidecek roketin yüksek hızlı internet erişimine sahip olmasını amaçlamıştı. Yakın bir zamanda, SpaceX, internet hizmetinin çalıştığını doğruladı ve bu süreçte, ses hızının neredeyse iki katıyla uçarak ve ticari uçakların uçtuğu irtifanın neredeyse üç katı yükseklikte uçarak yeni bir performans rekoru kırdı.

Starship, yüksek hızlı internete kavuşuyor

SpaceX'in Starlink'i yüksek yoğunluklu ortamlarda kullanma planının ilk ipucu, 2021'de Federal İletişim Komisyonu'na yapılan bir dosyalamadan gelmişti. Bu dosyalamada SpaceX, Starlink'in yörüngesel uzay uçuşu görevleri için uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla testler yapmak için izin istediği görüldü.

Bu başvurunun kabul edilmesi üzerine SpaceX testleri gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Ancak Starship'in test aşamasında görünen Starlink hizmetinin Dragon uzay aracının mürettebatlı mı yoksa kargo varyantlarında mı test edildiği belli değil.

Starlink, sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdı Tam Boyutta Gör
SpaceX, yörünge uçuşlarına başvurduktan bir ay sonra, Starship'in ikinci aşama yörünge altı test uçuşu sırasında Starlink'i test etme yetkisi talep eden başka bir başvuruda bulundu. Böylece test aşamalarında roketin üzerine kurulu Starlink çanaklarını gösteren roket fotoğrafları da gün yüzüne çıktı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim