Anlık Bildirim

Steam, belirli macOS sürümleri için desteği sonlandırıyor

Valve imzalı popüler oyun dağıtım platformu Steam, yakında Apple macOS 10.11 ve 10.12 sürümlerine olan desteğini sonlandırıyor. Peki ne zaman? Tüm detaylar haberimizde
Steam, belirli macOS sürümleri için desteği sonlandırıyor Tam Boyutta Gör
Kısa süre önce Steam, gelecek yıldan itibaren Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerine olan desteğini sonlandıracağını duyurmuştu. Şimdi Valve imzalı popüler oyun dağıtım platformu, Apple macOS 10.11 "El Capitan" ve macOS 10.12 "Sierra" sürümlerine de veda etmeye hazırlanıyor. 

Steam'in macOS 10.11 ve 10.12 desteği sona eriyor

Bugün yapılan duyuruda Valve, Steam'in 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren macOS 10.11 ("El Capitan") ve 10.12 ("Sierra") sürümlerinde desteklemeyeceğini duyurdu. Bu noktada "Steam'deki temel özelliklerin, artık macOS'un eski sürümlerinde çalışmayan gömülü bir Google Chrome sürümünü temel aldığını'' belirten oyun devi, ''gelecekteki Steam sürümlerinin yalnızca macOS 10.13 (High Sierra) üzeri sistemlerde bulunan macOS özellik ve güvenlik güncelleştirmelerine ihtiyaç duyacağını' söylüyor.

Bu açıklamaya ek olarak Valve, kullanıcıların Steam ve ilgili ürünler için daha yeni bir macOS sürümlerine geçmelerini tavsiye etti. Bilindiği üzere Steam, ilk olarak 2003 yılında bir oyun başlatıcı ve Valve oyunları için otomatik güncelleme aracı olarak piyasaya sürüldü.

Hemen ardından üçüncü taraf yayıncılara da benzer bir kolaylığı sunmak isteyen platform, günümüzün en popüler oyun mağazası olmayı başardı. Günümüzde ise odağını SteamOS tabanlı Steam Deck'e çeviren oyun devi, görünüşe göre eski nesil sistemlere olan desteğini yavaş yavaş kesmeye devam edecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim