Anlık Bildirim

Rockstar Games’in kurucularından Dan Houser, stüdyodan ayrılıyor

Rockstar Games'in kurucularından Dan Houser'ın stüdyodan ayrılacağı duyuruldu. Dan'in kardeşi, Sam Houser ise stüdyodaki görevine devam edecek.

Rockstar Games’in kurucularından Dan Houser, stüdyodan ayrılıyor Tam Boyutta Gör

1998 yılında kardeşi Sam Houser’in de aralarında bulunduğu bir ekiple Rockstar Games’i kuran Dan Houser, şirketten ayrılacağını açıkladı. Houser’ın ayrılışı, Rockstar’ın bağlı olduğu Take-Two Interactive’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapmış olduğu bir başvuru sonucu ortaya çıktı.

Aslına bakılırsa Houser’ın Rockstar Games’i bırakması pek de sürpriz olmadı. Zira Houser, 2019’un bahar ayları itibariyle stüdyoyla olan bağını zayıflatmıştı. Take-Two Interactive’in yapmış olduğu başvuruya göre Houser’ın stüdyodaki son günü 11 Mart 2020 tarihi olacak.

Rockstar Games’in kurucularından Dan Houser, stüdyodan ayrılıyor

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Katkılarından dolayı Dan’e şükran borçluyuz. Rockstar Games ticari anlamda en başarılı oyun dünyalarından bazılarını yaratan, inanılmaz yetenekli bir ekip. Stüdyo mevcut ve gelecek projeler için hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.”

Dan’in kardeşi Sam Houser’ın ise stüdyodaki pozisyonunu koruduğu ve görevine devam ettiği ifade ediliyor. Dan Houser, Rockstar Games’de görev yaptığı sırada baş senarist olarak da çalışıyordu. Houser; Bully, Red Dead Redemption 1 ve Max Payne 3’ün senaryosunu kaleme almıştı. Tecrübeli kurucu, piyasaya çıkan neredeyse tüm Grand Theft Auto oyunlarında da yazar ve yapımcı olarak görev almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim