Anlık Bildirim

Tarım ve Orman Bakanlığı su tüketimini azaltmak için rehber sundu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yakın zamanda su tüketiminin azaltılması için vatandaşa bir rehber sundu. Pakdemirli aynı zamanda günümüzde yaşanan kuraklığa dikkat çekti.

Su tüketimini nasıl azaltırız? Tam Boyutta Gör

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından suyun ülkemizde daha verimli bir şekilde ve yeni teknolojiler kullanarak kullanımı için hazırlanan rehber vatandaşların erişimine sunuldu. Rehberi açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli iklim değişiklikleri ve yüksek sıcaklık artışlarının yaşanan iklim krizinin belirtileri olduğunun altını çizerek, su tüketimi azaltmak ve su kaynaklarını daha sürdürülebilir olarak kullanmak için rehber doküman hazırladıklarını söylüyor. 

Bakan Pakdemirli kaynakları daha verimli kullanmak için kişilerin günlük su tüketimini azaltmayı hedeflediklerini belirterek, TÜİK verilerine göre 2018'deki kişi başı 224 litre olan günlük su miktarını aşağı çekmek istediklerini söyledi. 

Pakdemirli evde harcanan su miktarının büyük çoğunluğunun mutfakta harcandığını ve bunun belli önlemler alınabileceğini ekliyor. Örneğin meyve ve sebzeleri çeşme altında yıkamak yerine su dolu bir kapta yıkamak su tüketimini azaltacaktır. Veya bulaşık makinesi dolmadan makinenin çalıştırılmaması gerektiği gibi bilgiler ilerleyen zamanlarda büyük değişimlere sebep olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10094 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
su tüketimi, tarım ve orman bakanlığı ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim