Anlık Bildirim

Android Automotive OS bir tablete kuruldu

Android Automotive OS bir kullanıcı tarafından Galaxy S5e tablet modeline port edildi. Google servisleri dışında Automotive OS son derece stabil bir şekilde çalışabiliyor.

Android Automotive OS port edildi Tam Boyutta Gör

Son dönem otomobillerde akıllı telefon ile bağlantı kurarak bilgi ekranına özel bir ara yüz ile belirli uygulamaları yerleştiren Android Auto giderek yaygınlaşıyor. Bununla yetinmek istemeyen Google yerleşik bir sistem peşinde. 

Android Automotive OS nedir?

Android Automotive OS yine Android işletim sistemi üzerinde yükselen özelleştirilmiş bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Bilgi ekranının temel işletim sistemi olarak kutulan Automotive OS böylece tüm araç bileşenlerini kontrol edebiliyor. 

Bir Android akıllı telefon veya tablette sunulan pek çok bileşeni eksiksiz sunabilen Automotive OS şimdilik kısıtlı bir araç grubu ile kullanılıyor ve geliştirici desteği de henüz istenen seviyede değil. 

Reddit üzerinde TomPratt adlı bir kullanıcı Android Automotive OS platformunu Samsung Galaxy S5e tabletine port etmeyi başarmış. Google servisleri şimdilik çalışmadığı için Aurora uygulama mağazasından indirdiği uygulamaları alternatif olarak kullanmış. 

Tabletteki 4G, GPS, mikrofon ve hoparlörü sorunsuz bir şekilde kullanan sistem hızlı bir şekilde ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Google servisleri ve özelleştirilebilir ara yüzler ile platformun çok daha iyi bir noktaya geleceği ifade ediliyor. Diğer taraftan bir aracı olmayan geliştiriciler de bu tarz port alternatifleri ile tabletleri üzerinde de uygulamalarını test edebilecekler. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim