Anlık Bildirim

Sunny ve Viomi arasındaki 'yerli üretim robot süpürge' iş birliğinin detayları belli oldu

Türkiye'nin önemli üreticilerinden Sunny Elektronik, Çinli robot süpürge markası Viomi'nin bazı modellerini Türkiye'de üretecek. Üretimin detayları ve pazar beklentileri belli oldu.

Sunny Elektronik ve Viomi iş birliğinin detayları belli oldu Tam Boyutta Gör

Çinli robot süpürge markası Viomi ile Sunny arasında robot süpürgelerin Türkiye’de üretilmesi için iş birliği yapıldı. Daha önceki duyurusunu yaptığımız bu iş birliğinin detayları belli oldu. İstanbul’daki Sunny Elektronik tesislerinde pilot üretim başladı. Yerli üretim Viomi robot süpürgelerin Ocak ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Sunny Elektronik bu robot süpürgeleri sadece üretmekle kalmayacak; geliştirme, satış ve dağıtım alanlarında da yetkili olacak.

İstanbul’daki Sunny Elektronik mağazasında Viomi markasının Alpha 2 Pro, V5 ve V5 Pro modelleri üretilecek. Sunny Elektronik, Viomi robot süpürgelerinin üretiminin yanı sıra satış sonrası destek ve dağıtım konularında da yetkili olacak. Bu nedenle Türkiye’deki robot süpürge pazarının önemli sorunlarından olan “satış sonrası destek bulamama” sorununa çözüm getirecek. Bu sayede Türkiye’de robot süpürge pazarında kısa sürede büyük büyüme bekleniyor. Birinci yılın sonunda Pazar payının yüzde 30’a ulaşması hedefleniyor.

Satış hedefi 300 bin

2022’de Türkiye’de 1 milyon robot süpürge satışı bekleniyor. Sunny’nin satış hedefi ise 300 bin. Belirtilene göre firmanın üretim kapasitesi ve mevcut altyapısı bu miktarı karşılayabilecek durumda. Sunny Elektronik'in İstanbul'daki üretim tesisi 110 bin metrekare kapalı alana sahip. Türkiye’nin en büyük 3 elektronik üreticisinden birisi konumunda.

Sunny Elektronik ve Viomi iş birliğinin detayları belli oldu

Uygun fiyatlı olacak

Yerli üretimin avantajları sayesinde Viomi robot süpürgelerin yüzde daha uygun fiyatlarla satışa çıkacağı ifade ediliyor. Fiyatlar üzerinde yerli üretimin faydasının yüzde 15 seviyesinde olması bekleniyor.

Dokuz ülkeye ihraç edilecek

Türkiye’de üretilen robot süpürgeler ilk olarak Türkiye pazarına sonra da yurt dışına sunulacak. Alpha 2 Pro, V5 ve V5 Pro modellerinin yılın ikinci yarısında dokuz ülkeye ihracatının yapılması planlanıyor.

Sunny Elektronik ve Viomi iş birliğinin detayları belli oldu Tam Boyutta Gör

Sunny Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, söz konusu iş birliği hakkında şunları söylemişti:

“Türkiye’nin en büyük 3 elektronik üreticisinden biri olarak, 110.000 metrekare kapalı alanda teknolojik modern altyapımız ve 1500’den fazla çalışanımızla üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri Türkiye’ye ve dünyaya dağıtıyor, ödüllü hizmet ağımızla her zaman müşterilerimizin yanında oluyoruz. Yeni ürünler ve yeni pazarlar ile global pazarlarda sağladığımız istikrarlı büyümemizi, ürün gamımıza robot süpürge gibi birçok yenilikçi ürün ekleyerek sürdürmeyi planlıyoruz.  Çin’in lider teknoloji firmalarından biri olan Viomi ile kurduğumuz stratejik ortaklık anlaşması, Viomi Akıllı Robot Süpürgelerin ürün geliştirme, montaj, üretim, satış-dağıtım alanlarında Sunny’i yetkili kılıyor. Söz konusu iş birliğinin yerli üretime ve ihracata da büyük katkılar sağlanmasını bekliyoruz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim