Anlık Bildirim

Süper bilgisayardan ürpertici kıyamet tahmini: Dünyanın sonu için tarih verdi!

Daha önce birçok öngürüsü gerçeğe dönüşen World One isimli süper bilgisayar dünyanın sonu için tarih verdi. Karamsar makine, insanlığın sonunu getirecek ana etmenin ne olacağını da tahmin etti.
Süper bilgisayar dünyanın sonu için tarih verdi! Tam Boyutta Gör
İnsan uygarlığındaki kalıpları tahmin etmek üzere tasarlanan World One isimli süper bilgisayar tüyler ürpertici bir öngörü ile gündeme geldi. Karamsar makine, 2050 yılına kadar bildiğimiz şekliyle uygar yaşamın sona ereceğine dair dehşet verici bir tahminde bulundu.

1973 yılında dönemin en iyi üniversite profesörleri tarafından tasarlanan süper bilgisayarın hesaplamaları doğum oranları ve çevre kirliliği seviyeleri de dahil olmak üzere birçok faktörü dikkate alan son derece karmaşık bir algoritmayı temel alıyor.

kıyamet tarihi

Daha önceki öngörüleri gerçekleşti

Makinenin daha önce doğal kaynaklar ve hayati minerallerin mevcudiyetinin azalmasıyla ilgili tahminlerinin gerçeğe dönüştüğünü belirtelim. World One'ın hesaplamalarına bakılırsa insanlık büyük bir hızla dünyanın sonuna doğru ilerliyor.

Bilgisayara göre herhangi bir önlem alınmadığı taktirde 2040 ila 2050 yılları arasında kirlilik o kadar şiddetli ve zehirli hale gelecek ki insanları öldürmeye başlayacak ve bu da gezegenin nüfusunu 1900'deki seviyelerin altına düşürecek.

dünyanın yok oluşu Tam Boyutta Gör

Ana etmen ne nükleer silah ne de savaş

Uygar yaşamın sona ermesinin ana nedeni nükleer silahlar veya savaş değil "gezegenin kirlenmesi" olacak. Öyle ki çevre dostu otomobillere geçiş ve sıkı doğum kontrolünün bile durumu düzeltmeyeceği belirtiliyor. Tahminlere göre önce bitki örtüsü, ardından deniz ve kara hayvanları yok olacak ve en son insanlar ölmeye başlayacaklar.

Süper bilgisayar dünyanın sonu için tarih verdi! Tam Boyutta Gör
Ne yazık ki süper bilgisayarın insanlığa yönelik öngörüleri dünyanın en seçkin astrofizikçilerinden biri olan Martin Rees tarafından da destekleniyor. Rees de iklim değişikliğinden teknolojiye aşırı bağımlılığa kadar uzanan feci tehditlerin insanlığın hayatta kalmasını çok zorlaştıracağını öne sürerek insanlık için kasvetli bir gelecek öngörmüştü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32862 kez okundu.
60 kişi, toplam 71 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
süper bilgisayar, kıyamet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim