Anlık Bildirim

Suudi Arabistan'dan oyun şirketlerine 1.2 milyar dolarlık yatırım

Suudi devlet fonu, veliaht prens Muhammed bin Selman'ın, Suudi Arabistan'ın petrol gelirlerine bağımlılığını azaltma planının bir parçası olarak Capcom ve Nexon'dan 1.2 milyar dolarlık hisse aldı.

Suudi fonu, Capcom ve Nexon'a 1.2 milyar dolar yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Bloomberg tarafından servis edilen habere göre, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), Japon oyun stüdyosu Capcom ve Güney Koreli oyun yayıncısı Nexon'un yüzde 5'lik hissesini satın aldı. Raporda yatırım yapılan hisselerin toplam değerinin 1.2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Aynı fon 2020'nin sonlarında bir başka büyük yatırım daha yaparak Activision Blizzard, Electronic Arts ve Take-Two'dan 3.3 milyar dolarlık hisse satın almıştı. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alacağını açıklaması ile birlikte yükselişe geçen hisse fiyatları, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na oldukça sağlam bir kâr olarak geri dönecek.

Suudi fonu, Capcom ve Nexon'a 1.2 milyar dolar yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Petrole bağımlılık azaltılıyor

Suudi Arabistan, mevcut veliaht prens Muhammed bin Selman'ın Suudi Arabistan'ın petrol gelirlerine bağımlılığını azaltma planının bir parçası olarak oyun endüstrisine büyük yatırımlar yapıyor. Veliaht prens önderliğindeki bir Suudi konsorsiyumu, Premier Lig'in önemli futbol takımlarından biri olan Newcastle United'ı da satın almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2888 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, capcom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim