Anlık Bildirim

Türk havacılığında dönüm noktası: SyberJet satın alınabilir

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ekipleri ve Türk iş adamları tarafından oluşturulan bir konsorsiyum SyberJet Aircraft şirketini satın almak için görüşmelere başladı.

TUSAŞ Tam Boyutta Gör

Son dönemde havacılık konusunda büyük ilerlemeler kaydeden Türkiye, yerli savaş uçağı için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu yolda önemli bir katkı olacağı düşünülen tarihi bir satın alım haberi gündeme düştü.

SyberJet Aircraft için görüşmeler başladı

Bir kaç gündür Türk havacılık kulislerinde gündeme gelen dedikodular bu hafta daha kesin bir şekilde dillendirildi. Tolga Özbek tarafından elde edilen bilgilere göre Amerikan iş jeti üreticisi SyberJet Aircraft ile satın alım görüşmeleri yapılıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ekipleri ve Türk iş adamları tarafından oluşturulan bir konsorsiyum tarafından yürütülen görüşmeler başarıya ulaşırsa şirketin çoğunluk hisseleri satın alınacak. Ayrıca üretimin de Türkiye’ye taşınması planlanıyor.

İş dünyasında ilk günden dikkatleri üzerine çeken SJ30i iş jetinin Türkiye’de üretilecek olması ihtimali önemli bir dönüm noktası sayılabilir. Halen test süreci devam eden 6-8 koltuk kapasiteli SJ30i jeti 8.5 milyon dolar fiyat etiketine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9397 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, Teknoloji Haberleri ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim