Anlık Bildirim

Tablet ve dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor

Uzaktan eğitim ve çalışma konseptinin yaygınlaşmasıyla özellikle tablet, Chromebook ve dizüstü satışlarında yıl bazında büyük atılımlar oldu. Chromebook ise şaşırtıyor.

Tablet ve dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor Tam Boyutta Gör

Pandemi öncesinde düşüş trendine giren genel anlamda bilgisayar pazarı sanki sihirli bir dokunuş gelmiş gibi adeta coştu. Özellikle uzaktan eğitim ve çalışma süreci taşınabilir sistemlere olan ilgiyi arttırdı.

Artış sürüyor

Yapılan analizlere göre yılın ilk çeyreğinde genel anlamda pazarda yükseliş yaşandı. Yükseliş asıl olarak yıl bazında olurken çeyrek dönemde tablet ve Chromebook segmentinde bir miktar düşüş olduğu gözlemleniyor. 

Yıl bazında masa üstü satışları yüzde 4 civarında azalmış. Geçen yıl içerisinde masa üstü segmenti biraz yalpaladı ancak sonlara doğru toparladı. Tablet ve standart dizüstü segmenti de istikrarlı bir yükseliş gösterdi. 

Pazarda asıl patlamayı Chromebook kategorisi yaptı. Çeyrek bazda bir miktar gerilemiş olsa da yıl bazında yüzde 275 gibi devasa bir büyüme sağlandı. Biraz daha alınabilir olması segmenti daha çekici hale getirdi. 

Tablet ve dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor Tam Boyutta Gör

Chromebook satışlarında HP 4.3 milyon adet ile lider durumda. Yıllık büyüme yüzde 633 olmuş. Lenovo toplamda 3.1 milyon satış ile ikinci sırada. Acer 1.4 milyon adet satarken Samsung ise 1.2 milyon satış ile yıl bazında yüzde 2000 gibi bir büyüme sağlamış.

Tablet tarafında iPad serisi 15.1 milyon satışa ulaşarak yüzde 50 büyümüş. Apple’ın pazar payı ise yüzde 38 olmuş. En yakın rakibi Samsung’a neredeyse iki kat fark atmış. Samsung da yüzde 59 büyümüş ancak satışlar 8 milyon civarında olmuş. Tablet pazarının genelinde de yüzde 51.8 büyüme var. 

Raporlar önümüzdeki dönemde de eğitimin satışlarda anahtar olacağını belirtiyor. Gerek bireysel satışlar gerekse kurumsal satışlar sayesinde özellikle dizüstü ve tablet segmentinde büyüme devam edecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim