Anlık Bildirim

Batarya düşmanı Chrome

Google'ın popüler internet tarayıcısı Chrome, Digital Citizen'ın yaptığı son testlere göre bellek yanında batarya düşmanı bir yana da sahip.
Digital Citizen testlerinde Windows 10 işletim sistemli ASUS ZenBook UX305F, Surface Pro 3 ve Toshiba Portege Z20t-B dizüstü / hibrit bilgisayar modellerini ve Firefox 41, Google Chrome 46, Opera 32, Microsoft Edge 20 ile Internet Explorer 11 internet tarayıcılarını kullanıyor. Bütün sistemleri "dengelenmiş" güç modunda çalıştıran ve sürekli çalışır hale (Batarya bitene kadar ekran kapanmıyor ve uyku modu devreye girmiyor) getiren ekibin elde ettiği sonuçlar ise şu şekilde sıralanıyor;
Üç bilgisayar testinde de istisnasız olarak en uzun batarya süresini Internet Explorer 11 sunuyor. Internet Explorer'u Microsoft'un yeni nesil internet tarayıcısı Edge takip ederken, yılların eskitemediği isimlerden Firefox üçüncü, Opera dördüncü ve Google'un bellek canavarı Chrome'u ise son sırada yer alıyor.
Sonuç olarak dizüstü bilgisayarlarda Google Chrome yerine Internet Explorer ya da Edge kullanılmasıyla, sisteme de bağlı olarak 30 ila 59 dakika arasında daha fazla batarya ömrü elde edilebiliyor. İnternet tarayıcılarının sürekli olarak açık olduğu günümüzde bu önemli bir rakam olarak kayıtlara geçerken, yapılan bazı araştırmaların gösterdiği üzere Google Chrome'un önemli artıları tüm olumsuzluklarına ağır basıyor.
Batarya düşmanı Chrome
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9134 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chrome, google ve
2 etiket daha test tarayıcı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim